huzarc Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Nie ma sensu przez okna patrzeć w otchłań świata, to lustra winny jaśnieć w miejscu szyb odbiciem. Prawda jest w nas, nie w dali, gdzie oczy wyplata, światłem barwnej ułudy i gwiazd gradobiciem. Skroń nakrapia lubieżny palec cyfrą bożą, Bez imienia i wagi lecz pojemną znakiem Wszechwiedzy i wszechmocy, przed nią się ukorzą, Siny świt dnia i mroczna noc miedzianym krwiakiem. Nasze kształty, obrazem plennej wyobraźni, wyrosłe w łuki mostów między bryłą bytu, a krawędzią niebytu, nabrzmiałe w bojaźni duszy, która bezkreśnie pęka z niedosytu, są tylko zmarszczką twarzy odciśniętej w masce spopielonych fantazji o wyspach szczęśliwych. Śmierć przetnie powiek pustkę, jak szwy na opasce jawy tuż przez pobudką myśli przeraźliwych. Z kostnych snów obgryzionych z mięsa niewinności zeskrobuję esencję świata i grzebieniem znaczeń los jeszcze nazwę, nim w kręgu światłości pożegnam się milcząco ze swoim istnieniem. Edytowane 15 Lutego 2021 przez huzarc (wyświetl historię edycji) 5
huzarc Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 @Gosława Też się czasem boję;) ale spokojnie poezja ekstremalną być może, ale mi nie wypada
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się . Nie ma. Pozdrawiam. Z przyjemnością.
emwoo Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @huzarc wybacz kolokwializm ale inaczej się nie da: ZARĄBISTE!!! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
huzarc Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Kot @Andrzej_Wojnowski Dzięki za odwiedziny:) @emwoo Wybaczam;) a kolokwializmy to najbardziej autentyczna część mowy:) I dziękuję za odwiedziny
huzarc Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2021 @Kot nie był bym sobą, gdybym byka nie zrobił, dzięki:)
[email protected] Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @huzarc Renata ma rację z każdym wierszem Huzi jest lepiej, pamiętasz początek, ja pamiętam. Miłego wieczoru.
huzarc Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @[email protected] Ja zapominalski jestem;) Dzięki za wizytę:)
[email protected] Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @huzarc W Twoim przypadku też bym szybko zapomniał, ja swoje pięćdziesiąt pierwszych wierszy wykasowałem bo się niektórych wstydziłem, a Grochowiak kiedyś powiedział: "Jak masz poprawiać, lepiej napisz nowy."
huzarc Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @[email protected] Ja tam nic nie kasuję. W sumie po nas zostanie tyle, ile przed wykasowaniem da się uchronić.
[email protected] Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @huzarc Ważne że u mnie zostają, w zeszycie, w pamięci, portale... rzecz chwilowa, przemijająca, miraż na niebie. I niech tak pozostanie.
huzarc Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @[email protected] wokół nas są same chwile i rzeczy w nie zaklęte, z których powstaje nasza intymna opowieść. Czasem coś po niej pozostaje, gdy jej pisać dalej nie możemy. 1
[email protected] Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @huzarc Wyłapywacze chwil - poeci, łapie ją ukradkiem jak beczy. Trzymaj się zdrowo - Dobranoc. 1
Rekomendowane odpowiedzi