Johny Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Co za wspaniała rzecz spokój gdzie indziej niech świat wali się wybuchnie i spłonie znowu nie porusza to wcale mnie kiedy wichry namiętności targają na wszystkie strony ogromne rzesze ludzkości ja pozostaję niewzruszony nie ma takiej żadnej rzeczy co się równa z mym spokojem niech mi tylko ktoś zaprzeczy skończy jak świat w pierwszej strofie Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Johny (wyświetl historię edycji) 5
Natuskaa Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 Podobają mi się pierwsze dwie, trzecia jest jakby z innej bajki. "nie porusza to wcale mnie" - nie porusza mnie to wcale :) Pozdrawiam. 2
Johny Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) @Natuskaa Dzięki. Pomyślę nad tą poprawką, na razie się - mnie bardziej mi pasują jako jednosylabowe wyrazy. Na razie też jeden czytelnik dał mi znać, że puenta jest niezrozumiała. Może się pośpieszyłem z publikacją. Poprawiłem puentę :). Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Johny (wyświetl historię edycji) 1
Natuskaa Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po poprawkach zrobiło się lepiej, choć zabawnie :) Koniecznie chcesz wystawić spokój na próbę... hmm. Z trzecią zwrotką to brzmi tak, jakby ci się jednak ten spokój nudził i co gorsza jakby go wcale nie było. A może taki był cel wiersza. Miłego dnia. 1
Johny Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 @Natuskaa Taki cel wiersza :). Kiedyś była taka komedia "Niespotykanie spokojny człowiek" ale spokojny to on nie był ;). 1
Natuskaa Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie jest sukces ! :) Wiersz czytelny. 1
w kropki bordo Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 @Johny hej! Myślę, że jesteś dużo lepszym interpretatorem cudzych tekstów, niż autorem własnych :)))) 1
Johny Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 @w kropki bordo Dzięki za szczerość Kropki :). Może z każdym takim komentarzem uda mi się nadgonić z własnymi :). 1
w kropki bordo Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 @Johny ja się nie znam, piszę to, co czuję, się nie gniewaj :)))))))))))))))))))))))))))))) 1
Johny Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 @w kropki bordo Absolutnie się nie gniewam. Przecież rozmawiamy o utworze, każdy może mieć swoją opinię. Nic się nie dzieje, jeśli utwór się nie podoba, to normalne że może nie przypaść do gustu :). Spokojnie :). Fajnie, że dajesz informację zwrotną, zawsze miło wiedzieć jak utwór jest odbierany przez inne osoby, zwłaszcza takie, których pisanie lubię :). Możesz wpadać ile chcesz i krytykować do woli :))). 1
Czarek Płatak Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Stoicyzm może być bardzo w życiu pomocny. Btw - uwielbiam film o podobnym tytule ;)
Johny Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Czarek Płatak Dzięki za komentarz :). Fajnie, że wpadłeś.
GrumpyElf Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Johny Znam wielu takich jak peel; tak intensywnie starają się być spokojni, że aż ziemia pod nimi drży. Lubię jak jest przekornie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi