Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Człowiek

Rekomendowane odpowiedzi

Czlowiek! Żyjacy na ziemi.

Inteligenty zaś nie jest,

wcale..., ni trochę.

Tu, gdzie żyjemy,

rządzi pieniądz,

rzecz zgubna....

Swiat ma liderów,

co tworzą Hierarchię...

Powinno tak być, lecz nie w taki sposób.

W dzisiejszych czasach za dużo jest wodzów, ministry czy posły ? Po co to komu ? Żyją w dostatku za pieniądz narodu.

A nie pojęte jest dla mnie! Dlaczego tu wszędzie ??? Sportowców się ceni... podziwia, wręcz przecież... Zaś lekarz czy strażak,

podziw taki gdzieś zgubił....  Teraz wzrok ludzki na błachostkach się skupił

Jak to możliwe, że są ludzie bezdomni ? Dzieci w młodym wieku...

tracą życie codziennie.... Z GŁODU UMIERAJĄ TRACĄ BEZCENNY PREZENT JAKI OTRZYMAŁ KAŻDY ... Napisać swą historię i czekać w spokoju na jej finał. Lecz właśnie są też tacy...

Ograniczeni ludzie, pozbawieni perspektyw na godne siebie życie. Nie jest to z ich winy a całej społeczności!

Prawda jest bolesna, oczy zamydlone mamy, człowiek człowiekowi jest juz malo znany. Rozrywka rządzi światem, zaraz po polityce, przez nią właśnie wszędzie marnuje się tu życie...

Jak ja jestem ciekaw ile to będzie trwało? Cały Ten Bałagan..... Jak chcesz trochę pomóc.... bądź dobry i pomagaj.

Przyjaciół miej wielu, którzy będą Twoimi  ludźmi a Ty będziesz ich człowiekiem, trzymajcie się razem i czyńcie ten świat lepszym.

Przemyślenia ciekawe, ale jak na wiersz za bardzo zdradza przekaz. Jak napisał Pan Marek - jest to tekst publicystyczny. Nie zniechęcaj się tymi słowami. Po prostu spróbuj skondensować myśli i ubrać je w zgrabne metafory. Sam nie piszę najlepiej, ale czasami jestem zadowolony z efektów. Ćwicz, bo widać, że chcesz przekazać coś ważnego. Pozdrawiam :)