Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Genomowe false friendsy

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

O nie, nie ;))  Do takich konkluzji to ja nie dochodziłem. (Poza) czy (nad)płciowość --> jako cechę wyższego rzędu, ewentualnie możemy próbować przypisać Bogu, jako najwyższemu Bytowi (bo nie podlega On ograniczeniom) w całym Wszechświecie, a może nawet (poza )(nad) wszechświatem - bo zakładamy, że i wszechświat stworzony został przez Boga. W samej definicji słowa Bóg możemy doszukiwać się znaczenia: WSZYSTKO, CAŁOŚĆ, MATERIA I ANTYMATERIA, KOMPLETNE POZNANE I NIEPOZNANE PRAWA FIZYKI, itd. do wyboru i koloru , ale już my ludzie --> jesteśmy zamknięci w klauzurze PŁCI. Nie możemy od tego uciec, ani się tego pozbyć. Mało tego w systemie wartościowania dobrego chrześcijanina i już nie tylko katolika - chrześcijanina - powinna być radość z powodu tego własnego DNA i szacunek do osobistej identyfikacji w tej płci. Oczywiście także szacunek dla płci odmiennej, fascynacja ową, i miłość. Ty ciągle uciekasz w tą chole..ą HYBRYDĘ?!! Ciągle poszukujesz jakiegoś wyłomu we własnej identyfikacji. Dlaczego? Czy może ty czujesz się źle we własnym ciele? czy co? Nie jestem chińskim lekarzem, metody ich leczenia są często niekonwencjonalne. Jeżeli są skuteczne, to można chyba z nich korzystać, ale raczej odnoszą się do kwestii z zakresu psychologii ludzkiej, albo podświadomości. Nie jestem Freudem, bym poszukiwał w człowieku ukrytych wymiarów podświadomych. Jedno jest faktem, nie po to Bóg stworzył dwie płci, byś ty teraz komplikowała sobie życie i poszukuwała w sobie męskiego pierwiastka tym bardziej hybrydy. Chciałaś być już boska teraz zapragnęłaś zostać obojnakiem? Żyj swobodnie, kochaj Boga (skoro taką wyrażasz potrzebę), korzystaj ze swojej naturalnej seksualności - ale najlepiej w trwałym i jednym związku. To jest recepta dobra na życie. A jeżeli ktoś chce realizować i organizować sobie życie wobec innych zasad  - jego wola. 

ja w Tobie widzę pierwiastek męski, w sobie żeński, możemy razem stanowić jedno, o to mi chodzi. ale jesteś niewiarygodny, jeżeli miałabym na co dzień tak z Tobą obcować, to bym nie chciała, straszny z Ciebie zrzęda.

W Boga trzeba wierzyć, a nie go wywyższać jak piszesz o tym Absolucie. podziwiam Boga, ile będzie z Tobą pracował:)

Zrzęda, zrzęda ;))))) No może i zrzęda, bo ty mi zrzędzisz. Chcesz być boska, i chińska naraz i parować się chcesz jak obwód elektryczny, szukasz w sobie identyfikacji zbiorowej dualnej - Bóg wie jeszcze czego, świętości szukasz wykluczając święte prawa z przekroju 2 millenium, no to się mnie dziwisz, że zrzędzę? ;)) hehs. To nie lepiej być klasyczną babką w kiecce, sarknąć, splunąć na chodnik, ugotować zupę, dać chłopu w gębę, ale mieć ZASADY i morale płciowe? Tak prędzej ten drugi biegun odnajdziesz. I nie szukać pierwiastków kwadratowych? Ja się nie nadaję na guru. W dzisiejszym nihilistycznym świecie nikt nie ma ochoty na seansy spirytystyczne ;D ?  To co - Powinienem nic nie mówić, przyznać ci rację i ubrać się w sukienkę? ;xD

hahaha, no ta książka wygląda już całkiem wiarygodnie, dobre i to ;D 

O i taką ciebie wolę. Jakby to był "Pan Tadeusz" mrówki z pończoch Telimeny dostały by eksmisję ;P Ok. To jest twój najlepszy komentarz - ever!

Edytowane przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)