Juliusz Wnorowski Opublikowano 22 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 ;) w tytule treść, w treści tytuł: ==^= Precz z ograniczeniem wolności słowa i znaków w tytułach!
aneta michelucci Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "świat pięknym jest - haiku otwiera oczy", czy to są Pańskie słowa ? pozdr. aneta
tygrys_pietrek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 znajomym wciskam kit o taoistycznej zasadzie "niezauwazalnych zmian" a mowiac wprost nie mam poczucia chumoru (jakkolwiek sie to pisze). pietrek
Juliusz Wnorowski Opublikowano 23 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wciskać kit, no czy to ładnie? Przykro mi, że nie trafiłem w Twoje poczucie chumoru czy hómoru. Innym chyba to senryu, też się nie podoba. Naprawdę mi przykro. pozdrawiam jul
Juliusz Wnorowski Opublikowano 23 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zestawiłem je w takim porządku, ale nie wiem, czy to nie jest plagiat. Podobno wszystko już było. Myślę, że nie są warte szczególnego zainteresowania. Aby zilustrować myśl, którą jakoś tam starałem się przekazać, posłużę się jednym z najpiękniejszych haiku, jakie znam. Występujące w nim obrazy wszyscy wiedzieliśmy wielokrotnie. Ale przyjrzyjmy się, jak je zobaczył autor: pierwszy szron ileż roślinek w tej trawie /autor: Grzegorz Sionkowski (Sionek)/ pozdrawiam jul PS nieśmiało prosze, by mówić mi po imieniu :-)
Napolion Naparstek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 siła treści w twej treści się mieści :) Cześć jul! Bardzo fajne - "Sionka" też. Czekam na więcej. Życzę ciekawych pomysłów. Pozdrawiam serdecznie:)NN
Lenka z okienka Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Nie czuję tego haiku... Jeśli chodzi o żarty, lubię, inteligentne. Ale żarty na zasadzie - otwórz pudełko z niespodzianką - a w środku pusto - są śmieszne tylko dla nadawcy. ;o) Może to dlatego trudno się pozytywnie nastawić. Ale wracając do samej treści - ja jej po prostu chyba nie rozumiem. Proszę nie przeżywać zbytnio, pisać następne. :o) Pozdrawiam
Juliusz Wnorowski Opublikowano 24 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będę sie starał nie przyżywać :( zbytnio :) No cóż treści w tym nie ma. Ot taki obyczajowy reportażyk. Dzięki za odwiedziny jul przy okazji zrobię poprawkę. ( z powodów obiektywnych w pierwszym poscie jest to niemożliwe) ==^= nowy portfelik nie mieści się w torebce - wyjmuje banknot
Juliusz Wnorowski Opublikowano 24 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to zalezy od aktualnego nastroju właścicielka - :-) kieszonkowiec - :-| mąż właścicielki - :-( ;) pozdrawiam detektywa Lenkę jul
Lenka z okienka Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Myślałam, że tam powinno być: "wyjmuję" co by wskazywało na to, że jesteś kieszonkowcem. O noszenie torebki Cię nie podejrzewam, chociaż... kto wie... ;o)
Lenka z okienka Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Rety... a może jesteś... mężem! Zgroza! ;p Oczywiście pozdrawiam. Swoją drogą to haiku mogłoby nosić pięknie brzmiący tytuł - Rebus detektywistyczny.
Juliusz Wnorowski Opublikowano 24 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))))) no dobra przyznam się... noszę... ale tylko za żoną. pozdrawiam jul
Lenka z okienka Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 I tak trzeba było od razu.... hehehe. Teraz powyższy utwór jawi mi się jasno i zrozumiale. Relacje damsko - męskie mam "obcykane". ;o) L.
Rekomendowane odpowiedzi