Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

do pewnych rzeczy nie ma sensu wracać

tak jak i czoło powiększa się a włosom

nic nie przywróci już im bieg

dodać ująć znaczeń bez liku

mikrokosmos niezapisany dniem

chyba że utkać ciepły szal długi tak

i tam gdzie nie sięga wzrok

Edytowane przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Coś mi nie sztymuje trzeci wers pierwszej stronki (Bronce też). Tak to miało być? 

Opublikowano (edytowane)

@Franek K cały wiersz miał taki być - roboczy tytuł to resentymenty i miała szwankować i składnia i odmiana co ma ten zabieg powodować oprócz tego że kuć w oko ;) być przesłanką że niezbadane możliwości są kolejnymi wariantami pewnych rzeczy które mogły się wydarzyć, a nie wydarzyły... Nadpisywanie macierzy musi mieć swoje konsekwencje, musi w czymś znaleźć swoje przebicie... 

do pewnych rzeczy nie ma po co wracać

tak jak i czoło powiększa się a włosom

nic nie przywróci już im bieg

dodać ująć znaczeń lik

mikrokosmos niezapisanym dniem

chyba że utkać ciepły szal długi tak

tam gdzie nie sięga wzrokiem

Edytowane przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• a gdyby kochać cię pod wiatr dla siebie   nacharchać tą całą miłością w twarz czułościczułej poetce   i poczuć  boleć  wytrzymać  ?
    • Błąkam się wśród regałów, dłubię w nosie „W poszukiwaniu straconego czasu” „Winnetou” do nogawki się uczepił: Weź mnie, czytelniku! – skamle, jęczy.   A kysz! – potrząsam nogą, do wigwamu! „Nasza szkapa” kopytem w bok mnie dźgnęła. Za co? pilnym byłem uczniem, trójki miałem. „Quo vadis”, chamie obolały, zabłądziłeś?   Chuchnął w ucho mi Heniek Sienkiewicz: Tu trylogię bierz na klatę! pisz wypracowanie O, kryminały – znajdę krwawą jatkę i posokę Łby ucięte, stosy trupów, cała półka zbrodni.   Co tu wybrać? trwogą zieje i horrorem Tak! tu najbardziej wyświechtana jest okładka, Odciski tłuste po mordercy, kartki naderwane. Trop właściwy – „Zbrodnia i kara” – cudnie.   W innym dziale „Szklane domy”… E, poradnik dla działkowca amatora. O, przepraszam, nie poznałem – „Pan Tadeusz”? Witaj, brachu, kopę lat! miód wypity?   Nie widziałeś gdzieś tu Konopnickiej? Randkę mamy, co? przed „Zbójcami” nogę dała? „Szewcy”? – nie, dziękuję, buty jeszcze całe. „Klub Pickwicka” – zaproszenie na imprezę?   Będzie „Tango”, głośne, huczne – no to w tany. „Kamienie na szaniec” spadły mi na stopę – rumor wielki. Ćśś!, kultury trochę – „Antygona” za ucho ciągnie. Pani w okularach wielkich jak koła od roweru   „Encyklopedią powszechną” w łeb zdzieliła, Drze się, rwie perukę, wymachuje, pod sufit rzuca, Kopa w zadek daje, drzwiami jak nie trzaśnie: Nie wracaj tu! co za „Dziady”, „Zemsta” jakaś...  
    • @Duch7millenium troszkę muzyczki na poszukiwanie miłości hehe   
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

W temacie emocji to owszem, ale nie może być inaczej. Mózg dziecka nastawiony jest na doznania sensoryczne, nastolatka na emocje, a dorosłego na myślenie. My już tak nie potrafimy odbierać świata. Młodzi są ekspertami w tej dziedzinie, chyba że komuś się coś poprzestawia tak jak pokoleniu zet. Ja tego u nich nie czuję. Coś faktycznie jest nie tak jak trzeba obecnie na świecie.       A jego tego wcale nie mam. Może dzięki tej mojej poliamorii nie wsadzałem nigdy wszystkich jajek to jednego koszyka i dzięki temu dobrze się bawiłem na kilku frontach.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...