Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Nie dam rady już kochać Cię dłużej, sił brakuje, by wierzyć w iluzję. Idź mój miły swą ścieżką ku górze, dołem pójdę, gdzie prowadzi ślad. Dziś oddzielne nas wiążą zasady, kraty, ramy, rachunki, rabaty i problemów oddzielne dwa światy, no a głowie coś szepcze, że pat. Może jeszcze się kiedyś spotkamy, było dobrze, nic tego nie zmieni, pobiegniemy za ręce po grani, popatrzymy z dystansu na świat. To teoria co spada ze szczytu. Łamigłówka, co nie chce dopytać, gdy tęsknota, jak wilk, gardło chwyta; gdy zadzwonisz - rozkwitam jak kwiat... Edytowane 12 Stycznia 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 10
Marek.zak1 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Jak coś mi nie szło, to układałem sobie takie teorie, które miały pomóc. Skuteczność ograniczona. Pozdrawiam z niedaleka. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
jazzkółka Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) @beta_b Teoria sobie, praktyka sobie, niestety :-( A w tym wszystkim "głupie" serce. Ostatnia strofa mz odstaje od poprzednich. Nie wiem, czy zgodzisz się, że inwersję w pierwszym wersie można by bez szkody dla rytmu "wywrócić" => "to teoria co spada ze szczytu". Nie gra mi tu też rym ostatniego wersu (może zachować konsekwentnie rym męski? /To teoria co spada ze szczytu. Łamigłówka, co nie chce dopytać, gdy tęsknota, jak wilk, gardło chwyta. Gdy zadzwonisz - teoria - z nami, w las./ (Wybacz ingerencję w tekst.) Pozdrawiam serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez opal (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Marek.zak1 dzięki,możesz mieć rację. Ja się nie znam, tylko opisuję. @opal Dzięki, poprawione. Jest lepiej. To prosta rymowanka, po covidzie mgła. Usiłuję ją licząc sylaby przegonić. bb
beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) @valeria dzięki, żeby tylko, jak łyżwy na lodzie - się nie rozjeżdżały :D bo wtedy trudno zachować równowagę. bb Edytowane 3 Stycznia 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
jazzkółka Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @beta_b Zdrowia, zdrówka, zdróweczka zatem dla Ciebie! :-) A wobec zdrowia sylaby nie liczą się zupełnie. ;-) Pozdrawiam Cię serdecznie. Monika Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Witam - podoba mi sie - Mego wieczoru życzę i ciepełka.
tetu Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Tak to już jest, rozum jedno, serce drugie i to ono z reguły wyrywa się przed szereg. Na wszystko potrzeba czasu, a perspektywa spojrzenia z dystansu, na chłodno, pozwala przeanalizować i zrozumieć pewne sprawy. Z przyjemnością Beato i wszystkiego dobrego. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ostatnio przez emitowany na reżimówce serial o Osieckiej (nie oglądam tam. Ściągnąłem) wróciłem do jej tekstów. Kiedy czytałem Twój powyższy nie umiałem opędzić się od skojarzeń z Agnieszką. Tak tutaj jak w jej tekstach i życiu jest o miłości trudnej, może miłości przegranej i kobiecym, nieraz głupim zapatrzeniu i nadziei. Rytm i rym bez zarzutu proszę Pani. Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Waldemar_Talar_Talar @tetu @Dag @Czarek Płatak Moi mili, dziękuję, że zajrzeliście. Zajmują mnie emocje, trudności, relacje, może stąd, nie po raz pierwszy zresztą, skojarzenie z Osiecką. Oglądam serial, grałam w epizodach, mam podobne doświadczenia z dzieciństwa, stąd pewnie podobne kłopoty ;) ale przynajmniej tematów pod dostatkiem ;D. Dobrego roku, bb
[email protected] Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 @beta_b W świecie... zostaw ślad, do pata nie pasuje mi kwiat? Betko pięknie, serce swoje, litera swoje, bo ich jest dwoje. Wszystkiego dobrego w miłości.
Rekomendowane odpowiedzi