Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Poszukiwany żywy, nie martwy szeryf otrzymał pismo tej treści więc je przeczytał raz, drugi, trzeci a potem stwierdził, że to niewieści charakter pisma, do tego jeszcze zapaszek perfum choć już ulotny sprawił, że szeryf osiodłał konia i ruszył jako jeździec samotny. Kogo lub czego miał szeryf szukać było w tym piśmie czarne na białym szeryf zachował wszystko dla siebie bo chciał być stróżem prawa wspaniałym i móc zabłysnąć przed mieszkańcami czynem doniosłym i dokonanym bo chciał w miasteczku gdzie był szeryfem być bohaterem, być szanowanym. Na prerii dostrzegł stado mustangów z niego na lasso złapał gniadego lecz gdy go oddał autorce listu to okazało się, że nie tego chciała niewiasta od stróża prawa bo na swym ranczo ma sporo koni a ona chciała konia szeryfa mieć na wyłączność w zasięgu dłoni. Morał i wniosek płynący z wiersza wszystko wyjaśnia nam w tej materii, że trzeba czytać ze zrozumieniem a nie przemierzać bezdroża prerii. 6
duszka Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Twój wiersz zatrzymał mnie na dłużej.., nie tylko z powodu piękna słowa rytmu i melodii, ale też pobudzającego do refleksji i zaglądnięcia w siebie przekazu... Bardzo mi sie podoba :) Pozdrawiam serdecznie i noworocznie :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @duszka Dla mnie także się podoba że komentarz jest treściwy a osoba czytająca namierzyła cel właściwy. Serdecznie pozdrawia Henryk I - dadaista :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Witam - mi też sie podoba twego wiersza pogoda. Pozdr. 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @Waldemar_Talar_Talar Człowiek się stara, stara i stara dopóki wspiera go własna wiara. Serdecznie pozdrawia Henryk I - Dadaista :)
M_arianne Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Czarny koń, cztery podkowy, i trofeum... (zdrapka :) Edytowane 3 Stycznia 2021 przez _Marianna, (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @_Marianna, No i cóż, że ja wciąż drapię ze zmęczenia ciężko sapię w koszu zdrapek ze sto leży ja obrabiam pakiet świeży bo jak dotąd brak wygranych a ja nie chcę wśród przegranych gryźć pazury, targać włosy gdyż wciąż trafiam puste losy. Serdecznie pozdrawia Henryk I - dadaista :)
Gość Franek K Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Rozwiąż Heniutku wreszcie do końca, Tę iście końską łamigłówkę, Czy ona chciała szeryfa konia, Czy może tylko jego koń-cówkę?
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Franek K Skoro pod włos mnie się bierze i bym sekret zdradził zmusza - tak chodziło o koń-cówkę nie ogona, lecz podbrzusza. Tym, co zdrajcą mnie okrzykną jednym słowem dam ripostę, że to żadna tajemnica na podbrzuszu koń miał krostę. Serdecznie pozdrawia Henryk I - dadaista :)
Gość Franek K Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Toż to koń być musi, taki co się zowie, Żeby z damą wierzgać trza mieć końskie zdrowie
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Franek K Szeryf ponoć był wiracha lecz dosiadał on wałacha dama o tym nie wiedziała i dlatego pewnie chciała konia, lecz gdy się spostrzegła do szeryfa wnet pobiegła z prośbą nie do odrzucenia słuchaj ten fakt wszystko zmienia bo słyszałam dziś burdelu, że pistolet twój do celu wymierzony nie pudłuje a więc pozwól, że spróbuję być ruchomą twoją tarczą i choć inne babska warczą moja prośba jest rozkazem celuj, strzelaj raz za razem. Serdecznie pozdrawia Henryk I - dadaista :)
Rekomendowane odpowiedzi