ais Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Byliśmy my a potem świat Odważni, aby w celu trwać Śniło nas życie a każdy z nas to był Marzyciel I z nieba czerpaliśmy moc Elektryzując każdą noc Chcieliśmy bawić się i śmiać Hoax miał dla nas wiecznie trwać Tylko my a potem świat Odkrywcy z niezapomnianych lat Zawadiackie dzieci z Dworca Zoo Radosne, choćby nie wiem co Oddajcie nam wczorajszy czas! Wierzymy, że spotkamy nas Idziemy naprzód sięgnąć gwiazd Ech. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez ais (wyświetl historię edycji) 7
ais Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 @Dawid Rzeszutek Ooooo, zaskoczyłeś mnie! Dziękuję Ci i pozdrawiam!!! @jan_komułzykant Dziękuję i pozdrawiam!!! 1
joanna53 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 świetny, dlatego starajmy się, żeby tego uśmiechu nie zabrakło na co dzień, życzę szczęśliwego Nowego Roku:) 1
Dawid Rzeszutek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) @ais Wu=itaj, Trochę się postarałem, aby z honorem odpisać. Postanowiłem dokonać akrostychu w rewanżu na nanozmysłowe doznania, jakie mi dał twój wiersz. Jest on, jak to Anglicy mówią -"simply", ale ma duszę - ten sens i sposób zaprezentowania bardzo czuły i zmysłowy, bardzo trafił przez to do mnie. Poniżej jest mój wiersz, napisany w formie odpowiedzi. Z księgi żywota Drogami żywotu pędziliśmy w ogień Opowieści jak zwykle się powtarzały Skąpani w ogniskach jak ten płomień Którego dłonie policzki rozświetlały Odnaleźliśmy czasu naszego kamień Na polach gdzie mojry kary wymierzały Ale nie było zorzy - krzyczeli podmień Lewe kamienie by czary się ukazały Elokwentnie wtedy klęłaś jak co dzień Mam jeszcze jedną księgę czasu Ale cień krąży a serce woła pasuj Przypominasz mi o miłości i radości Anakondy wokół laski to tylko żart Nie chcę już więcej losu zawiłości Innych przeznaczenia czarnych kart Raczej humor poprawi mi twój głos Alternatywą dla pojękiwań myszy Ciebie pragnę widzieć, to nie cios Jeżeli twój duch i serce mnie usłyszy Eldorado roześmiane to dziś mój kłos Autor: Dawid Rzeszutek Myślę, że nie taki zły mi wyszedł. Mam nadzieję, że sie spodoba. A moja odpowiedz, jest pewną parafrazą mistrza Gajosa z filmu Żółty szalik. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie do końca chyba rozumiem. To w mojej opinii wygląda, jakbyś znała przyszłość i wiedziała, że skomentuję :D Ale rozumiem, że chodziło o moją obecność, którą można sprawdzić w podglądzie. Moje zdziwienie jest o tyle wielkie, że planowałem małą niespodziankę zrobić i pisałem komentarz trochę w pośpiechu. Jak już pewnie zauważyłaś, dodałem akrostych mojego dzieła. Mam nadzieję, że się spodoba. Miło mi również :) Pozdrawiam i kłaniam się nisko. Sorry, już doszedłem do celu, chodzi o polubienie :D Nie mniej wiersz zasługuje na uznanie, więc nie ma powodu by nie dać tego serducha, które dałbym większe, jeśli byłaby taka opcja. Pozdrawiam Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Dawid Rzeszutek (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Bardzo fajny :) z pozytywnym przesłaniem. 'Wierzymy, że spotkamy nas' - super. Pozdrowienia 1
ais Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 @Dawid Rzeszutek Dawidzie, odpowiem wieczorem. Tak szybko napisałeś odpowiedź? Zdolniacha jesteś! Kurczaki! Nie, no jestem w szoku! Tak szybko?! WoW! Napiszę wieczorem, bo nie mogę się otrzasnąć z wrażenia... :))) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) Bardzo dziękuję i pozdrawiam! 1
Dawid Rzeszutek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) @ais Pozytywni ludzie, piszący z przesłaniem, to jaskrawy promień radości wśród kłębowiska ciemnych chmur. Głównie przez to, co odczułem, a była to ciekawa mieszanka stanu pozytywnego, odpisałem i się postarałem. Piszę dość szybko, bo myślę szybko, czasem czegoś nie zauważę od razu, ale jak mi zależy, to wracam i robię poprawki. W tym Akrostychu zawarłem jakąś wyobrażoną sytuację związaną z życiem i jego symbolicznymi przeżyciami, jak ból, miłość, radość. Mam nadzieję, że mimo wszystko się spodobał. Dziękuję za miłe słowa i czekam na więcej... Pozdrawiam!! Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Dawid Rzeszutek (wyświetl historię edycji)
Iwa-Iwa Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Piękne to wszystko pozdrawiam serdecznie i dziękuję że do mnie zaglądasz :) odwdzięczam się tym samym :) 1
Lidia Maria Concertina Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 @ais Super! :) 1
ais Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Iwa-Iwa, to bardzo miłe, gdy Ktoś o nas pamięta. Serdecznie pozdrawiam :))) Dziękuję Lidio za podobanie. Serdecznie pozdrawiam :))) Dawidzie, Bardzo podoba mi się Twój akrostych. Naprawdę bardzo i chylę czoła, że w krótkim czasie napisałeś taką! treść. Niebywałe. Dlatego uważam, że koniecznie powinieneś opublikować swój akrostych w dziale Miniaturki, żeby nie zginął, żeby był pod Twoim kontem, żeby inni mogli przeczytać, bo nie każdy mnie odwiedza. Jestem pod OGROMNYM WRAŻENIEM! I dziękuję Ci, że napisałeś swój akrostych w odpowiedzi do mnie, to cudowne uczucie wiedzieć, że inspirujemy Kogoś do pozytywnych działań. Tak sobie właśnie zawsze wyobrażałam portal literacki. Jako miejsce, w którym literaci bez głupiej zawiści mogą inspirować i budować siebie nawzajem. Rzadko odzywasz się u innych, Dawidzie, i to również jest czyn godny pochwały i zachęcam do częstszego odwiedzania innych autorów i komentowania ich prac. Komentarz zawsze jest najcenniejszą nagrodą w internetach. Zawsze. Jedno dobre słowo za sto serduszek :))) Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Fiolek na poluA w górze gwiazdyJak spojrzeć na toNaprawdę nie do wiaryEch podrawiam :-) 1
ais Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 @Agrafka Czyli Wisia i kamień przylgną do mnie na jakiś czas? Ok, niech i tak będzie. Gorąco namawiam na osobną publikację, bo szkoda, żeby utwór przepadł. W dodatku z Wisią w tle. Dziękuję za przychylność, komentarz i akrostych. Pozdrawiam i życzę zdrowia! @Wieslaw_J._Korzeniowski Bo wszystkie zabawy literackie sa fajne :))) Dziękuję za komentarz, akstyczek i podobanie. Pozdrawiam i życze zdrowia!
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i wzajemnie! Bawmy się więc! :-))) 1
ais Opublikowano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 @Karina Westfall Dziękuję za czytanie - podobanie. Pozdrawiam!
Gość Franek K Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 Najbardziej to "Ech". Ech... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
ais Opublikowano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wdech Ech Wyd Ech Dziękuję Franku i pozdrawiam życząć Pomyślności w Nowym 2021 Roku :)))
Gość Franek K Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 @ais Wzajemności Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi