tetu Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 nie stąpam po kruchym wolę gdy mróz skrzypi pogoda jednak nie rozpieszcza przełamuje lody wtedy mam ryby w płucach i nie wiem ile we mnie kobiety od środka porastam glonami tracę głos w tobie topnieję 5
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 @tetu Fantastyczny wiersz! :) Jakie obrazowanie! Nie wiem co lepsze ryby w płucach czy motyle w brzuchu Jeden i drugi stan nie do pozazdroszczenia Będę tu wracać Serdeczności Tetu
beta_b Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 Stan daleki od pożądania, choć może mieć z nim coś wspólnego. Dobry wiersz, bb 1
Kobra Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 Z przyjemnością. Choć dziś krótko. :-) 1
Gość Franek K Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 A może w "tobie się roztapiam"? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 spójne życie, moje takie nie jest:)
Antoine W Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 (edytowane) @Gosława motyli to zawsze i wszystkim "zazdraszczam" jak nie wiem co! ;) Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Antoine W dopisek (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 @Antoine W nie masz motyli w brzuchu? naprawdę? nawet coś czytając i o czymś myśląc ?
beta_b Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odbieram to negatywnie, jako formę uzależnienia, wtapiania się w drugą osobę. Ale może to lęk przed bliskością z pozycji osoby, która się boi. 1
[email protected] Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 @tetu Jak dobrze Tetu że Go masz, nie musisz nigdzie kraść. Wszystkiego dobrego na skraju Świąt, jak dobrze że były. 1
Antoine W Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 @valeria motyle w brzuchu [np. Pazie Królowej (papilio)] są tylko z prawdziwej, wielkiej miłości :)
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 (edytowane) @Antoine W @Antoine W a ja te motyle miotłą przeganiam:) bo ile można tego łaskotania :) Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Antoine W Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 @Gosława chyba "mietłą" się nie da ;) bo ma za długą rączkę (vide - Nimbus 2000) :)
violetta Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 @beta_b nie wiem, nie znam się, ale spójne życie może doprowadzić do przepaści. ja lubię kruchy lód przez ich śpiew, im cieńszy tym lepsza akustyka :) 1
jazzkółka Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 @tetu Też przeczytałam "roztapiam się", jak @Franek K Tak myślę, że PLka zza tego lodu, jak zza pancerza, czuje się bezpieczniejsza, silniejsza. Odwilż oznaczałaby dla niej odsłonięcie się i "słabość", zatarcie (bezpiecznych) granic. Odczytuję tu lęk przed bliskością, desperacki wybór trwania w zamrożeniu... Smutny to wybór... Pozdrawiam serdecznie. 1
Gość Radosław Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Sposób w jaki to ujęłaś zrobił na mnie wrażenie. Po pierwsze w obcowaniu z frazą, po drugie w zagłębianiu pl. Pozdrawiam, wszystkiego dobrego.,
tetu Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Kochani bardzo Wam dziękuję; wszystkim razem i każdemu z osobna. Dużo wyczytaliście i to cieszy. @Franek K wiem co uwiera Cię w puencie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widziałam to i długo szukałam rozwiązania, tylko jedno przychodziło mi do głowy usunąć zaimek, zostawić samo "topnieję" ale czułam niedosyt, chciałam z tego więcej wydobyć. To topnienie trudno czymkolwiek zastąpić. W Twojej propozycji irytuje mnie zaimek zwrotny, więc raczej nie skorzystam, ale na pewno nad tym pomyślę. Dziękuję. Pozdrawiam.
Gość Radosław Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Dopytam jeszcze: to pogoda przełamuje lody, nie peel ?
tetu Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) @Radosław odsyłam do tytułu. Można powiedzieć, że to dwuznaczny fragment:) Myślę, że masz wiersz dobrze poukładany. Peel lubi mróz. W innym klimacie nie czuje się zbyt dobrze, ale coś sprawiło, że się topi tzn topnieje;) Edytowane 27 Grudnia 2020 przez tetu (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi