Matisse Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Jakby ten kubek w lewej Jednoznaczny był Z ciepłą dłonią w prawej Jakby przejściem był Do strofy wiersza całej O myśli gdzieś tam z tyłu Co nocy filmowanej O tym jak bym żył Gdyby moje usta Były w kadr łapane Zamiast na tym Jak wciąż schną tak same Gdyby klatka pusta I te oczy karane Kolorem lustra Były wypełniane Sceną romantyczną Z parą kaw i ludzi Którzy razem tak brną Jakby sen ich budził Edytowane 17 Grudnia 2020 przez Matisse Poprawa rytmu (wyświetl historię edycji) 1
Lidia Maria Concertina Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2020 @Matisse Pięknym pędzlem pisane, Matisse! :)
jan_komułzykant Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zrymowania "był" z "był" nie powstydziłby się sam Jaro Cimrman, który uważał rymy najdokładniejsze za najbardziej trafne (rymował np. piwo z piwo) :) A tak na poważnie. Nie lepiej np. Nie na tym, że puste Usychają same? Pozdrawiam. FK.
Matisse Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Franek K normalnie takich rymów unikam jak ognia, ale pozwoliłem sobie zaaksperymentować z tym, jak to był-był w połączeniu z kolejną strofą tworzy jakby dziwny rodzaj powtórzenia Co do sugestii o pustych ustach, to oczywiście dobra. Aż żałuję, że nie wpadłem na to pisząc. Gdybym nie miał w zwyczaju unikania zmian w swoich skończonych tekstach, to bym nawet edytował te wersy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Matisse To już nic nie rozumiem. Po to jest chyba warsztat, żeby coś ewentualnie zmienić..., czyli szkoda mojego niecennego czasu... Darz wiersz. FK.
Matisse Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) @Franek K ajjjj, przecież to jest warsztat Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pokręciły mi się wiersze i myślałem, że ten już uznałem za skończony... Teraz to mogę oporów korzystać, dziękuję Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Matisse (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi