ewan_mcteagle Opublikowano 20 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 zmrok zapada ciszą na drzewach kocem zapomnienia w zimowym krajobrazie delikatnie tuli nas zmarznięte gałązki przysypane śniegiem gdy nasze powieki łamią się pod ciężarem snu osłoną nocy zdrapuje szron z serc przymarzniętych wtulonych w siebie jak płatki śniegu na oknie jeszcze tylko popruszy nasze sny byśmy się z nich rano nie wygrzebali
Anna_M. Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Ładne obrazowanie, końcówka najbardziej mi się podoba, zaskakująca. Pozdrawiam serdecznie.
natalia Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 zmarznięte gałązki - z serc przymarzniętych, takie powtórzenia nie dodają uroku osłoną nocy zdrapuje szron = jak można osłoną nocy cokolwiek robić? tym bardziej zdrapywać? zmrok zapada ciszą na drzewach kocem zapomnienia - i ciszą i kocem? poza tym koc zapomnienia nieciekawie, jak dla mnie, brzmi, i jak w ogóle zmrok może zapaść czymś? zmrok zapada i już, dziwne wydaje mi się połączenie zmrok zapada ciszą, bo może i brzmi ładnie, ale ma sens? w zimowym krajobrazie - ten wers nie wnosi nic, bo dalej wystarczająco wiele razy podkreślasz, że jest zima w tym wierszu wiersz mi się nie widzi, natomiast uważam, że nie jest zły, bo całkiem ładnie starasz się przekazać opisy, ale nie są one świeże, następnym razem spróbuj i w lżejszą formę ubrać wiersz (szczególnie zwracam uwagę na wersyfikację) i poszukać ciekawszych słów, do opisów danych obrazów, sytuacji, przeżyć (o ile zależy Ci na tym, by czytelnik wiersz zapamiętał :))
ewan_mcteagle Opublikowano 20 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 powiem jak ja to widze: poezja to nie litearatura faktu i o to chodzi (moze mi sie zdaje) zeby stosowac ciekawe metafory i obrazy by czytelnik mogl sobie "wyobrazic" tresc wiersza, by byl on plastyczny. o to chyba tez chodzi w poezji by byla niezwykla. jesli ktos chce "sensu" i absolutnego odzwierciedlenia prawdy to moze proze poczytac albo chocby gazete:) niemniej jednak dziekuje za komentarz i przedstawienie swojego punktu widzenia. pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie. Ciekawe metafory i obrazy, plastyczność wiersza. Brawo! Pozostaje tylko w następnym wierszu zastosować te rady, bo w tym rzeczywiście nie za bardzo to wyszło.
Michał Ziemiak Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Mi się podoba bez zastrzeżeń! Plus i już! POZDRAWIAM!
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 trzeba przyznać autorce, że końcówkę wymyśliła cwaną :)
ewan_mcteagle Opublikowano 22 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 tak gwoli scislosci "autorowi" nie autorce:) Ewan - to imie meskie:).pozdrawiam i dziekuje za komentarze
Rekomendowane odpowiedzi