Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raz młody człowiek, - Mistrzu, powiedzcie  mi szczerze

czy to w łożnicy ma trwać tylko dwa pacierze?

- Nie, znacznie dłużej chłopcze przykładać się trzeba

żeby sobie zasłużyć na wejście do nieba.

Wg wiki, pacierz to około 25 sekund.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak, zgadza się, szybkość, czas to wszystko jest względne. Fraszki będę szykował do publikacji, ale na razie myślę o jakimś wydaniu internetowym. Mam nawet tytuł "Jak żyć". 

Pozdrawiam i czekam na jakiś nowy magiczny sonet.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Świetne. Za kurtyną powinności zawsze płyną łzy.
    • @Somalija   I co z tego? Izrael też ma bomby atomowe... A ludzi na świecie jest około dziesięć miliardów i trzeba byłoby dwadzieścia razy więcej bomb atomowych i to nie jest tak jak pani myśli - ten, kto pierwszy użyje bomby atomowej - poniesie w przyszłości nieodwracalne konsekwencje wraz z całym narodem, na przykład: potępienie, izolacja, pogarda i nienawiść... Jeszcze gorsza jest broń geofizyczna, a polega ona na sztucznej zmianie pogody i taką broń akurat Wojsko Polskie ma i może utrudnić lot bomby atomowej, istnieje jeszcze broń cyfrowa i akurat taką broń Wojsko Polskie ma i może przekierować lot bomby atomowej, mówiłem już pani, iż jako były pracownik Archiwum Akt Nowych miałem szkolenie z Obrony Cywilnej? Na każdą akcję istnieje reakcja...   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jest też prawo do zapomnienia, obowiązuje od pewnego czasu.
    • @m1234 Znacznie częściej wraca zło, choć też nie zawsze.   To bardziej zależy od osoby, której je świadczymy. Są tacy co lubią się zrewanżować zarówno złem jak i dobrem.
    • czemu od razu masz pyskować  porozmawiajmy przeuroczo każde z nas w swoją stronę zmierza  ma swoje zdanie - idzie o to   pisanie rymem - szczebiotanie więc szczebiotajmy jak najdłużej  szczebioczmy za dnia oraz w ranek a wieczór niechaj wierszom służy   bo przecież w wierszach zawsze o czymś zawarte myśli i problemy słuchajmy innych w strofach prostych przecież duchowo się wspieramy :)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...