[email protected] Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 Wróciłaś z daleka, harda, małomówna, pieniądz ci przysłonił wzroku perspektywę. Nie powrócą nigdy wieczory bzykliwe, została jak kołacz, hurysy buziuchna. Pomarszczona trochę z oczyma na wylot, już nie widzą środka, pustawe spojrzenie. Patrzysz a nie czujesz, przetrwało niewiele, tego co niedawno, nazywałaś... miłość. Odjeżdżasz wspomnieniem, świat cię zrobił martwą, dwa lata rozłąki i powstały mury. Zegar boska miara - człowieka znieczulił, zwłaszcza że wychynął godzinami stamtąd. Oddaje ci rękę kiedyś darowaną i zwalniam ze słowa, może... aż do śmierci. Jak pragniesz i zechcesz w lustro swoje zerknij, łkasz kiedy zobaczysz anielicy żałość. "Kobieta nie powinna być gorsza od anioła, mężczyzna zaś tylko trochę lepszy od diabła." - Mikołaj Gogol. 7
[email protected] Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 @[email protected] Marku za odwagę masz serce, bo moje chwilowo w poniewierce. Trzymaj się zdrowo.
Justyna Adamczewska Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Gogola słowa jakże prawdziwe, spojrzenie przenikliwe i wiecznie żywe... A wersy poruszają bardzo. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grzegorzu zabieram wiersz ze sobą, mam nadzieję, że nie uraziłam. J. 1
[email protected] Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 @Justyna Adamczewska Justyno zabieraj go gdzie chcesz, mam oryginał w zeszycie, tylko błagam Cię nie ziewaj jak będziesz czytać. W Nowym Roku samych wspaniałych wierszy o miłości.
Justyna Adamczewska Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie będę ziewać, no co Ty? Pozdr. J.
joanna53 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 To smutne, kiedy związek nie wytrzymuje próby czasu, pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze w każdym dniu nadchodzącego Nowego Roku:) 1
[email protected] Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 @joanna53 Dziękuje Asiu, jest mi bardzo miło usłyszeć tak miłe słowa, życzę Ci Wszystkich możliwych doznań w tym szalonym, szczepionkowym roku.
Karina Westfall Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 @[email protected] Jest to bardzo smutne. Wydaje się, że człowiek zmarnował czas czekając. A może jednak czegoś się nauczył, ale czego, że nie warto czekać? Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę szczęśliwego Nowego Roku. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi