Michał Ziemiak Opublikowano 19 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Gwiazdom Popu śni się dość często pewien koszmar Otóż na Skale Gnostyków drapieżni sędziowie odzierają z modnych ubrań skóry i sznurowadeł mięśni W zakamarkach pedantycznej cielesności doszukują się sensu hymnów prostaczka o doczesności niby rodem z dzieł Benthama Doprowadzenie do konsystencji plamy lub szkieletu nie daje jednak rezultatów Powiadają tedy – suchy trup Gloria vanum et volubile quiddam est auraque mobilius Remedium na sen – szampańska ignorancja głupawe romanse z papieru Carpe diem czyli zero woskowe jak skóra a Gwiazdom Popu wydaje się że promocja w Salonie Hedonistów na Bulwarze Hipokryzji to wieczność
Michał Ziemiak Opublikowano 19 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Witam! Coś takiego napisałem kilka tygodni temu, ale zbytnio nie jestem zadowolony z owego "coś" (ale składnia...). Zwracam się z oficjalną prośbą o sugestię co zmienić!!! Zajrzę rano czy ktoś się zreflektował ;-) Z góry dzięki za poświęconą uwagę!!!>
Lisa Wonderful Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgrabnie ujęty temat, niestety, nie udaje mi się ostatnio interpretowanie wierszy. Powiem tylko tyle, że spodobał mi się. Jestem zwolenniczką omnia vanitas, więc wiersz do mnie trafił. Z człowieka nie zrobi się ideału. I ta myśl została pięknie ujęta w Pańskim wierszu.
Michał Ziemiak Opublikowano 19 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Dzięki za lekturę! Osobiście podchodzę do tego wiersza sceptycznie, więc pozwolę mu jeszcze tu poleżakować - może wpadną jakieś konstruktywne sugestie... Bo coś mi tu jeszcze nie gra, a ja nie wiem co... POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 20 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Jeszcze raz apeluję - HELP!!!
Rekomendowane odpowiedzi