joanna53 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Płynie cicha pieśń po sali dawne słowa z tamtych lat nawet szczęścia nie zaznali runął domek z życia kart Matka słowa im nuciła po policzku ciekła łza taka cicha taka miła zawsze dobra nigdy zła Dziś odżyły tamte lata gdy za oknem hulał wiatr cicho zeszła z tego świata trójka dzieci siostra brat Cóż mi teraz pozostało czy na żebry z nimi iść parę groszy to za mało życie jak powiędły liść Kto sierotom łzy osuszy kromkę chleba z serca da kto się losem dzieci wzruszy i wyciągnie z biedy dna Dałem słowo mojej mamie że pójdziemy razem w świat kołysanki dziś te same pozostały z tamtych lat Życie przygód nie szczędziło wiatr nam w oczy nieraz wiał szliśmy ścieżką tak zawiłą każdy odejść stamtąd chciał Pustka w sercu pozostała nikt wypełnić nie mógł jej siostra była wtedy mała nie zapomnę chwili tej Jak zziębnięci wygłodzeni szukaliśmy nowych dróg wszystko się zmieniło w chwili chaty się pojawił próg Tu skończyła się wędrówka tu nasz nowy stanął dom może była to harówka lecz wspomnienia miłe są Co w melodii jest takiego że znów cieknie z oczu łza to ta cząstka z życie mego nie odeszła ale trwa 4
Gabrys Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 fajny wiersz nie ma czego przyczepić się po prostu żyje sobą
Iwa-Iwa Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 to jest przepiękne co napisane tu masz wielki talent pozdrawiam serdecznie to mi się bardzo podoba czytałam z wielką przyjemnością
Czarek Płatak Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Też mam takie piosenki, które przypominają mi najbliższych. Pozdrawiam
joanna53 Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Dziękuję Wszystkim za komentarze, pozdrawiam gorąco i życzę miłego wieczoru:)
Rekomendowane odpowiedzi