Asura Opublikowano 19 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Stałem przed nim, a on milczał Nie odpowiedział mi słowem. Stałem przed nim, a on milczał A przecież takie milczenie, Jest ponoć strasznie niezdrowe. Stałem przed nim, a on milczał Nie odpowiedział uśmiechem Nie odpowiedział też gestem Tylko stojąc przed kościołem Rzucił surowe spojrzenie. Chciałem pomówić z Bogiem, Rozmawiałem z kamieniem. ______________________________________________ Będę wdzięczny za wszelkie porady. Pozdrawiam.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 "A przecież takie milczenie, Jest ponoć strasznie niezdrowe" tzn?
Asura Opublikowano 19 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 ..A przecież takie milczenie, Jest ponoć strasznie niezdrowe.. Ciężko mi to wyjaśnić, ale fragment odnosi się po prostu do powiedzenia, że "niezdrowo" jest milczeć,że czasami lepiej jest coś z siebie wyrzucić. Miał za zadanie podkreślić, że ten brak odpowiedzi jest aż nienaturalny... Dzięki za komentarz. Zależy mi na opiniach i poradach, bo dzięki nim, będę wiedział co poprawić. Chociaż czuję się trochę nieswojo, bo to co pisze, wydaje mi się zupełnie inne od wierszy prezentowanych przez większość członków Interklasy. Pozdrawiam
Jarosław_Wielgosz Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Skoro "Bóg" z dużej litery, to może konsekwentnie i zaimki osobowe odnoszące się do Boga pisać z dużej litery. Albo od razu stwierdzić, że to nie-Bóg i wtedy konsekwentnie wszystko co się "tego" tyczy z małej.
Asura Opublikowano 24 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Cieszę się, że zwróciłeś na to uwagę. Już wcześniej zastanawiałem się nad tym czy pisać wszystkie zaimki osobowe z dużej litery, czy (jak to jest obecnie) zostawić je napisane z małej litery, żeby osoba która będzie czytała wiersz poczuła, że coś nie pasuje, że coś jest nie tak... Uważasz, że użycie ‘dużej litery’ będzie lepszym rozwiązaniem? Asura
Rekomendowane odpowiedzi