Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Jakie to banalne, że życie to taniec. Raz Ty mnie prowadzisz, raz prowadzi pamięć. Raz wolno, raz szybko, z przytupem lub bez, dobrze jest się wsłuchać w rytm serca i łez. Jakie to banalne, że uczą nas kroków od dziecka w rodzinie, truchtania i skoków. Jeżeli z miłością do taktu to gra - to wszystko i w związku wychodzi raz dwa. Gdy można z łatwością już pląsać od dziecka, figury obracać, po palcach nie deptać, wybierać partnerów do tańca szybkiego, dziękować, gdy partner nie lubi takiego... Nie męczyć się, tworzyć, żyć lekko i zdrowo, szczęśliwie, banalnie i prostą pójść drogą. Kto z Was potrafi - mistrzowsko tańcuje? Poproszę o kroki - po_na_śla_do_wu_ję. Bo mam już melodię i mam już ochotę, popłynąć do tańca, i tam, i z powrotem, kołysać w uścisku, podskoczyć z rozkoszą! poćwiczę przed lustrem, bo może poproszą... Edytowane 18 Grudnia 2022 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 11
Pan Ropuch Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Nic się nie dzieje bez przyczyny - wchodzę czytam akurat zmiania się piosenka na mojej liście i wszystko gra jak ulał. Jest melodia jest wiersz gotowy co uderza z głowy do serca i z serca do głowy... gdy to piszę mój kot siedzi na wyciagnięcie ręki :D Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Marek.zak1 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Fajny wiersz i super metafora. Tak to wygląda. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @beta_b Wiersz zagrał do taktu, poprawił się nastrój. Miłego wieczoru, zagrało jak miało.
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Marek.zak1 @Pan Ropuch @[email protected] dziękuję za lekturę; dziś melodia mi gra, mogę pisać i pisać. Samo się rymuje. bb
Gość Franek K Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Ja mam drewniane nogi, tak że proszę tylko do "pościelów" ;) Wyrzuciłbym zbędne też i napisałbym np. kroczyć prostą drogą. W ostatnim wersie pierwszej strofki proponuję napisać "dobrze jest się wsłuchać". Tak jakoś lepiej mi brzmi. Pozdrawiam. FK.
Gość Franek K Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Teraz masz jedną sylabę za mało...
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Franek K było kroczyć i kroki (tuż obok). i przy lekturze na głos wybijalo mnie z rytmu. Może coś innego?
Gość Franek K Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @beta_b Chodzić, zmierzać...
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Widze sprzezenie w tanecznych klimatach :D jak zawsze u ciebie na duzym plusie
duszka Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoje słowa już tańczą nucąc Twoją melodię :) Pozdrawiam :)
Magdalena_Blu Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @beta_b Sympatyczne i zgrabne Jakie to banalne, że uczą nas kroków od dziecka w rodzinie, truchtania i skoków. Jeżeli z miłością do taktu to gra to wszystko w małżeństwie wychodzi raz dwa. Zbyt blisko dwa razy "to", myślę, że da radę rozwiązać:) Pozdrawiam:)
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Marcin Krzysica @duszka @Magdalena_Blu kłaniam się za odwiedziny, bb
tetu Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Bardzo podoba mi się pomysł — taniec jako alegoria życia, melodia życia, wejście w dorosłość, i racja, przecież tak wiele wynosimy z domu, co jest podkreślone w wierszu. Super! Wykonanie też niczego sobie. Wiersz płynie i bardzo przyjemnie się czytało. Pozdrawiam. 1
beta_b Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 @tetu w domu już trenujemy kroki i relacje. Im wcześniej poprawne, tym lepiej będą służyć a im więcej prób, tym większa umiejętność. Dzięki tetu za czas i lekturę. bb
Nata_Kruk Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Podpinam się pod słowa tetu'. W życiu potrzebny jest taniec, jeśli nie dosłowny, to chociaż w myślach. Ja tam sobie czasem pofolguję. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi