Pan Ropuch Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 jestem na i w połowie zeszytu życia siebie sucha popękana ziemia mój brat walczy codziennie moja siostra jest Tytanem rodzi w niemocy moc i znowu niemoc dusi w sobie moja matka jest Bogiem ojciec mój swe modły składa do niej co dzień przeglądamy się w sobie dzielimy równo owocem żywotów naszych amen 6
duszka Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Choć Peel jeste główną postacią swojego "zeszytu życia", to jednak oprócz początkowej wzmianki i liczby mnogiej na końcu, daje siebie rozpoznać tylko po sposobie, w jakim pisze o innych biorących w nim udział... To ciekawe, bo w tym "przemilczeniu" zawarta jest też wypowiedź. Niezwykły wiersz-modlitwa. Zatrzymał mnie na dłużej :) Pozdrawiam. 1
Gość Franek K Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Ta połowa jest tylko teoretyczna Panie Ropuchu. Zeszyt się zapisuje czasem tylko do połowy, a czasem tzreba dokupić nowy. Nigdy nie wiadomo... Pozdrawiam. FK.
Czarek Płatak Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Kiedyś wszyscy odpoczniemy. Póki co trzeba walczyć. Z pozdrowieniem 1
Pan Ropuch Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Kiedyś wszyscy spotkamy się po drugiej stronie góry, nie będzie słów pomiędzy nami zostaną tylko miłe wywarzone* (*nie od wagi rzecz jasna a od wywaru np. z dobroci ;) gesty. ps. Panie Franku dziękuję za czujność :D Pozdrawiam Serduchowych i Komentatorów Pan Ropuch Edytowane 7 Listopada 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Świetnie wpasowane słowa w melodię. Nic wyciąć, nic dodać, jak ulał. bb 1
Gość Franek K Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 @Pan Ropuch Panie Ropuchu. W tegorocznym próbnym dyktandzie ogólnopolskim pojawiło się słówko "rozwarzże". Nawet Bronka się przy nim zacukała, bo autor miał na myśli rozwarzenie w sensie rozgotowania. Pan też? Tak tylko pytam ;)
Gość Franek K Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 @Pan Ropuch Nie za ma co. Zgrabnie pan wybrnąłeś ;)
jazzkółka Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 @Pan Ropuch Czytając ten wiersz, wraz z PLem czuję się częścią organizmu współ-czujących, współdziałających tkanek (nie - trybów). Amen. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie 1
GrumpyElf Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Silne więzi, szacunek i podziw zbudowany w czułej obserwacji. Kompletny to obraz, pomimo że Ciebie w nim nie ma, jest jasne, ile się nawzajem stwarzacie. Ten zachwyt nad kobietami jest potwierdzeniem mądrości i siły mężczyzn, na to stać jedynie tych "prawdziwków". Nie komentuję już nic więcej, nie chcę urazić, naruszyć. Dziękuję, że się podzieliłeś. 1
Rekomendowane odpowiedzi