23. Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Spojrzałem w ten wszechświat, gdy pękało szkło głaskałem po brzegach, aż zranioną dłoń Wtuliłem do twarzy, by malować złość z ciężkich kącików ust, żeby wydzierać każdą ich lekkość ze skrzydeł pragnienia gdy nocą trzepoczą nad cierpienia krwią. ---- Wiatr, daje mi poczuć jej barwę, jej skalę skończenia, sen Boga wobec ciszy naszego sumienia gdy delikatnie zaczyna się subtelnie pragnie się cofać. Do myśli o pełnym uśmiechu do barwy jej głosu wobec tych rzuconych przed dniem bukietów Do wielkich, aż wszystkich uczuć skończonych poetów bo tam w nienawiści jest miłość w braku granic optymizm w naszym cierpieniu wieczność, a w uśmiechu ból po wszystkich którzy szkło wbili nam w twarz. 1
miauczenie owies Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @Nieznajomy Niewidzialny Twoje wiersze można porównać do dmuchanego szkła. Przemyśl to.
23. Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @miauczenie owies, masz może dzisiaj gorszy dzień? Nie ma na tym portalu miejsca na tylko chwilowo 'górnolotną' krytykę, która poprawia nastrój krytykującego. Ale ząb za ząb, ty też sobie to przemyśl.
M_arianne Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) @Nieznajomy Niewidzialny "W nienawiści jest miłość" - może być ładunek pozytywnych emocji, i negatywnych nie mniejszy - o włos - w afekcie. Puenta, to chyba jednak nie dosłownie? Edytowane 9 Listopada 2020 przez Marianna- (wyświetl historię edycji) 1
23. Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A puenta odnosi się do pierwszej strofy, odbierana jest wtedy mniej drastycznie. Bardzo dziękuję za komentarz i serduszko, pozdrawiam ;)
Rekomendowane odpowiedzi