violetta Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 Topię oczy w twoich jaśniejszych, ciesząc się z promieni. Piękny i dobry świat, kwitną różyczki na stole. Chwytasz moją dłoń i lekko ściskasz. Słodka woń miesza się. 3
Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 @valeria Sama słodycz i lukierek mikry przy niej jest cukierek i jedynie ten miętowy przysposobi zawrót głowy a gdy on poczuje miętę szukaj, zostawiłem puentę. Pozdrawiam
Tomasz Kucina Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 Przemyślana kontaminacja (połączenie-zespolenie) twej dłoni z tym szlachetnym kamieniem. Przechodzisz przez zapachy do ruchu (cechy mobilnej) → te rozkwitające róże (poruszające się), może jakieś wrażenie podświadome i nawiązanie porównawcze do ornamentystyki (wzoru) samego klejnotu – pierścionka? Tak sobie to czytam subiektywnie. "Jaśniejsze oczy diamentu" → dobra animizacja. Czyli nadanie martwej naturze cech osobowych. Ogólnie, wg mnie bardzo ok.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 Witam - ładnie pachnie ten wiersz. Pozd.
violetta Opublikowano 18 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 chciałam nawiązać do dwudziestolecia:) dziękuję bardzo:) 1
jazzkółka Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 @valeria Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
duszka Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie piękne chwile zatrzymują czas... Czuje to zatrzymanie w Twoim wierszu :) Zastanawiam się tylko, czy pasuje do tego wychwycenia momentu to ogólnikowe stwierdzenie "Piękny i dobry świat"... Zwłaszcza, że ta myśl może powstać w samym czytelniku. Ale i tak jest ładnie :) Pozdrawiam.
violetta Opublikowano 18 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 @duszka to jest nasz piękny świat:) 1
Rekomendowane odpowiedzi