Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Patrzą na świat spod zmarszczonych brwi, jakoby niebo winne było rachunków, a ziemia - długu, którego nikt nie spłacił   Kawa w kubku stygnie - z żalu, choć pachnie nutą dalekich ogrodów Mówią: zwyczajne, banalne jakby zwyczaj był zwyczajną obrazą   Przechodzą obok dziecka,  co składa z kamyków katedrę w piasku Kręcą głową: strata czasu Nie widząc, że i ich pałace dawno już przykryła pleśń  codzienności   Wszystko jest passé świt — zbyt prosty, noc — zbyt ciemna, miłość — przereklamowana, wdzięczność — kiczowata   A życie jak znudzony konferansjer Śmiejąc się cicho, bije im brawa I nagle nastaje ta pusta cisza   I wtedy nawet kurz ma blask, a oni gorzko spluwali na gwiazdy
    • Jej zapach  Noc jest zawsze samotna    Jej dotyk  Przemierzam ulice    (Całkiem sam)   Jej wzrok  I krew na podwiązce    Smakuje zawsze inaczej
    • @MIROSŁAW C. Także odpowiem fragmentem jednego z moich wcześniejszych wierszy:        Długimi nocami płacze wciąż Wołyń… Łzami podobnymi gwiazdom spadającym…    
    • @Starzec Inaczej, jak autor by chciał, a jeszcze ze szkoły dźwięczy mi niezadowolony głos polonistki: źle zrozumiałeś i jest to odstępstwo od zrozumienia poprawnego i jest to błąd, grzech. Inaczej jest słowem neutralnym, bo może gorzej, a może lepiej. Wiersz jest reperkusją niezadowolenia niektórych autorów, tu i nie tylko, z odmiennego rozumienia napisanego wiersza. Autor uważa, że on wie najlepiej o czym napisał, a odmienne rozumienie jest niewłaściwe, czyli złe.  Dzięki za wpis i pozdrawiam. 
    • mam pięć lat i przeżyć niewiele za to sny szaleją i budzą mnie nagle   słońce mgła na przemian mi ścielą pejzaże a jakże   za sto lat snów będzie niewiele za to przeżyć fura i zdziwi się życie   mgła i mgła w pejzażach już utkwi na stałe a jakże
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...