jazzkółka Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 gwiazdy z prochów przodków rozświetlają ciemności byśmy mogli chwycić się za ręce jak dzieci uciec do marzeń arką którą buduję co noc dla nas gdy cisza zbyt pusta wrasta kolcami pauz w szczeliny dalej niż za horyzont zdarzeń niedokonanych nieskończenie krótko jak życie 2
tetu Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Ależ się wpasowałeś w mój klimat:) Podoba mi się wiersz. Jedna tylko uwaga jeśli mogę. Siódmy wers czytam bez pauz i nie chodzi o dopełniaczówkę, ale powyżej jest cisza zbyt pusta, więc robi się za gęsto od podobnych znaczeń. Natomiast w ósmym wersie "za" również zbędne dalej niż horyzont - tak to czytam. Pozdrawiam.
jazzkółka Opublikowano 3 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 @tetu @tetu Dziękuję, słusznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za dużo tej pustki, już zmieniam A co do drugiej uwagi, chodziło mi o horyzont zdarzeń i hipotezę ucieczki stamtąd /zza/, zatem zostawiam, jak jest. Pozdrawiam serdecznie
Gość Radosław Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 Tu pustka przenika się z nasyceniem. Mimo, że duża przestrzeń i chłód gwiazd, u Ciebie ciepło - może to za sprawą trzeciego wersu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi