Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 zdejmuję maskę czy to naprawdę ja rzeczywiście tak wyglądam więc gdzie ten dzieciak z psem ze zdjęcia ten chłopak który rowerem w Polskę a ten w garniturze po zdanym egzaminie nie pamiętam już którym i cała reszta przedtem i potem czy może żyją jeszcze wolni w tamtym świecie niekolorowym czarno-białym raczej z wątłymi nadziejami na świetlaną przyszłość zakładam maskę tak to ja wychodzę 7
Gość Radosław Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 Witaj Sylwester. Slajdy z życia, szczypta melancholii, i refleksja nad tu i teraz, nad "ja" - to lubię. Wiersz z kopyta ruszył w serce :). blisko mi do PL we fragmencie: "więc gdzie ten dzieciak z psem ze zdjęcia ten chłopak który rowerem w Polskę" Wyobraziłem sobie podróże rowerowe z sakwami, coś pięknego. Pod koniec trochę czytanie zaburzyły mi krótkie rwane frazy. zastanawiam się czy sformatować to nieco inaczej, wydłużyć we frazach. Dla mnie w tym co napisałeś drzemią jeszcze rezerwy ;) - to tak trochę z Adama Nawałki ;) Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Przemyślę. Również pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 Są takie pytania i rozkminy, czy to nadal ja, co robią tamci, których znałem, no i podsumowanie o masce, w której wychodzimy. Co do tamtych, przydatny (dla mnie) jest facebook, bo można niektórych zobaczyć na zdjęciu, czy wymienić informacje bez konieczności spotykania w realu. A ten w lustrze to ciągle ja. Pozdrawiam
duszka Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...ale jednak dopiero, gdy się zdejmie te maskę mamy szansę połączyć się z tym wszystkim, kim naprawde byliśmy i stać się tego sumą, ciagłością, całością, czy "wynikiem" ... Dlatego zakończenie brzmi dla mnie groźnie, bo rezygnacją i utożsamieniem się z maską... Mam nadzieję, że PL się ten błąd nie uda, ze nadal będzi próbował siebie odnaleźc i zcalić :) Poruszający wiersz. Pozdrawiam serdecznie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Witam - Sylwestrze uśmiech ślę za ten wiersz - poważny wiersz. Pozd.
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Marku za obecność, czytanie i komentarz. Pozdrawiam serdecznie Masz rację, ale nawet w tej masce wychodzę z tego, kim byłem. Tak sobie myślę. Dzięki i pozdrawiam W samo sedno. Bardzo dziękuję i pozdrawiam Teraz "kolorowość" jest ułudna i zwodnicza, wydaje mi się, więc pełna zgoda. Pozdrawiam serdrcznie
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldemarze i uśmiech odwzajemniam uśmiechem. Również pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi