MIROSŁAW C. Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 czyste powietrze absolutu w myśli w mowie i sercu chłód pozostawionych wspomnień budzi mnie o brzasku pejzaż słońcem malowany zroszony łzą wzruszenia eden utracony 4
Gość Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 Ale czadowo z tą łzą wzruszenia (pomijam fakt, że samej jednej trudno zrosić), tak też pomijając czyste powietrze skojarzenia z wódką Absolut, absolutnie odlotowy :)) Absolut przede wszystkim kojarzy mi się z doskonałością, zatrzymuje bo utrata edenu jest mi bliska (może to punkt wyjścia?) Pozdrawiam.
tetu Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Osobiście tę łzę wzruszenia spróbowałabym zastąpić czymś innym, inaczej to nazwać. Za to tytuł bardzo mi się podoba. Przejście z pierwszej cząstki do drugiej też super. Ogólnie na tak. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lich_o spragnione absolutu:) No i spoko:P
Gość Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eee tam spragniony, może odrobinkę :)))) są zwolennicy i przeciwnicy metafor dopełniaczowych, jeśli działa na wyobraźnię to należę do pierwszej kategorii, tu cały elaborat o tem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam :)))
MIROSŁAW C. Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 @MIROSŁAW C. Dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania.
tetu Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie o tem* :) Nie mam nic przeciwko dopełniaczowym metaforom, pod warunkiem, że są świeże, ta jest mocno zużyta. Pozdrawiam Licho;)
Rekomendowane odpowiedzi