iwonaroma Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 ulica przy której mieszkał mój ukochany wciąż spokojna drzewa, krzewy, kwiaty i trawa rosną w ciszy tylko ptaki śpiewają mi o nim alejka przy której mieszka mój ukochany taka spokojna drzewa, krzewy, kwiaty i trawa rosną w ciszy tylko ptaki śpiewają mu o mnie 5
8fun Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 gratuluje dobrej lokalizacji :)
Marek.zak1 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 Nie wiem, czy to ten sam czy inny ukochany, ale fajnie wyszło:). M
iwonaroma Opublikowano 11 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 @Natuskaa @Radosław @miauczenie owies :) dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O to mniejsza ;) ukochany to ukochany :) Dzięki No.............. to też Twoja (przyszła) lokalizacja ;)
Gość Radosław Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 Dużo nadziei w sercu PL. Nadzieja obejmuje ten obraz - tak to czytam. Dużo dobrego dla tekstu zrobiło rozlokowanie słów w wersach. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 Lepiej jest przemilczeć takie utwory, rozróżnienie miejsc ze względu na alejkę i ulicę chyba to powoduje, pewne alejki odwiedzam rzadziej niż inne, takie skojarzenie - trochę smutne to mieszkanie pomimo śpiewu ptaków. Odszedł ukochany czy na zawsze? Ta ostateczność wywołuje smutek. Pozdrawiam.
Tomasz Kucina Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 Zatem ciągle i nieprzerwalnie Yin i Yang.
iwonaroma Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) prawda z tą nadzieją. Rzeczywiście, układ słów może wiele zmieniać/ukazywać. Również pozdrowienia Tak...ale my, poeci żyjemy wśród słów więc cisza jest gdzieś dokoła, bądź w środku. Ostateczność wywołuje smutek ale to chyba tylko kwestia umysłu, bo życie toczy się dalej. Pozdrowienia również :) na to wygląda :)
8fun Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wątpię... raczej w krzakach za płotem... gdzie wyrzuca się wypalone znicze i zwiędnięte kwiaty ;)
iwonaroma Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wątpię :) czy to od Ciebie będzie zależało
w kropki bordo Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 @iwonaroma prosto, trochę przewrotnie....podoba mi się :) miłego :)
iwonaroma Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) miłego
iwonaroma Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 @Allicja @Lily Hamon :) dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) @siedem życzeń chciałam dołączyć w odpowiedzi piosenkę GrubSona "Na szczycie" ale moje umiejętności smartfonowe na to nie pozwalają ;) Zdrówka
iwonaroma Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Co do ewolucji w poezji to ja jednak szczyptę liryzmu bardzo lubię (chociaż oczywiście bez przesady ;)) ale osobiście nie potrafię być za bardzo liryczną ... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powinien też być jakiś nowatorski choćby cień inaczej to jest już mielenie mielonego ;) Prostota jest ok ale trzeba uważać, by wiersz nie stał się prozą (to znaczy ja muszę uważać, bo Tobie to nie grozi :)) Również zdrówka
Rekomendowane odpowiedzi