Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Pan Ropuch Opublikowano 5 Września 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) pamiętasz szliśmy sobie naprzeciw obok najdłuższego cmentarza świata nic nie miało więcej znaczenia niż nasze kolejne spotkanie końcówka lata jesień zima i jeszcze jedno lato później częstowaliśmy się nawzajem jadem w dniu gdy cmentarz świeci jak pochodnia pamiętasz pochowaliśmy tam uczucie a wiosny nigdy nie było Edytowane 6 Września 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 8
duszka Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takiej zaistniałej miłości nie da się według mnie bez reszty czy do końca pochować.., zostaje gdzieś bardzo głęboko w sercu i w naszej pamięci, jak widać po tym wierszu :) Przemówił do mnie, więc musiałam mu odpowiedzieć :) Pozdrawiam. 1
Pan Ropuch Opublikowano 5 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) @duszka Witaj Duszko! Oczywiście, że tak tej pierwszej nic nie jest w stanie pochować, żadna siła tego świata. Prosta przyczyna, jeśli dajmy na to przyjmiemy, ten najgorszy dla tego najsilniejszego z uczuć wariant - to jest, że to tylko chemia i nic więcej, to przecież te hormony (dopamina, serotonina, endorfina i oksytocyna) w takim natężeniu bombardują nas po raz pierwszy w życiu. Uczymy się ich, a one uczą się nas. A jest czego się uczyć bo efekt jest dość podobny, tak myślę jak do zażycia jakiekolwiek substancji psychoaktywnej ;) Mało kto jest i na to gotowy i jakkolwiek przygotowany. :D Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 5 Września 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Uczucie pochowane, a jednak Peel mówi: "pamiętasz..." Wzajemne częstowanie się jadem nie pozostaje bez konsekwencji. Pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niewątpliwie ma w miłości udział nasze ciało, z całą jego burzliwa biochemią, ale jestem przekonana, że jest on uprzedzony i wyzwolony przez "stan duchowy" miłości, który jest jej źródłem oraz fundamentem, czy rdzeniem... Jesteśmy całością i kochamy tą całościa, ale to ciało podąża za duchem, a nie odwrotnie. Tak to przeżywam i tak się tego nauczyłam :) Pozdrawiam 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 @Pan Ropuch o tak! pierwsze bywają burzliwe, a potem... już z umiarem, bardziej. I... z imbirem;) Pozdrawiam:) 1
Gość Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten kawałek zrywa z nóg. Można go zinterpretować tak, że zakochana para właśnie idzie na umówione miejsce spotkania, a cmentarzem, jest po prostu ziemia pod nogami :)
Luule Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu można sobie fajnie pogdybać. Zetrzeć w ogóle relacje z metaforyką pór roku. Choć tutaj wyliczankę ilości pór traktuję jako twarde określenie stażu tamtego związku (poza metaforycznym wykreśleniem wiosny), to kusi o skojarzenie z letnią gorączką- pożądaniem, jesienią - usychaniem, zamieraniem, zimą- chłodem/wymarciem, no i wiosennym odświeżeniem, odrodzeniem, 'majem' w sercu- czego wg peela zabrakło. Można rzec było minęło. Więc oby w teraźniejszym bądź przyszłym tej wiosny i lata nie brakło;) 1
Pan Ropuch Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Gdybajcie, szukajcie, słuchajcie i malujcie :DDD Cieszę się z tego pastelowo-kontrastowo-stonowanego wiersza. Cieszę się z podejścia i perspektywy, dystansu i balansu :DDD Cieszę się na Was, jak dopisujecie kolejne skojarzenia, myśli, dociekania... Pozdrawiam Was ciepło słonecznie niedzielnie i relaksująco nadrzecznie :DDD Pan Ropuch 1
Gość Franek K Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Masz pan literówkę w słowie pamiętasz, panie Ropuchu. Rozwróżenie treści pozostawię sobie na później, gdyż obecnie mam skurczone synapsy.
Pan Ropuch Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 @Franek K Dzięki za czujność! Poprawiam Pozdrawiam Pan Ropuch
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 @Pan Ropuch : Dziękuję. :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Podziękowania dla całej 10 za serca - Piona od Pana Ropucha :D @Jan Paweł D. (Krakelura) @Marcin Krzysica @huzarc @Tomasz Kucina @Lily Hamon @duszka @Ilona Rutkowska @Radosław @miauczenie owies @Czarek Płatak Edytowane 11 Września 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 2
Gość Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2020 Pogrzebane uczucia, nadzieje, plany i marzenia Jeśli człowiek nadal żyje to można postarać się o przynajmniej poprawne relacje Gorzej jak już dwa metry pod ziemią
Rekomendowane odpowiedzi