Pan Ropuch Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) przyroda jak co roku spakowała się w temblak i ucieknie sobie z kolejnym włóczykijem jakoś przebiedują razem idzie zimno wilgoć i mrok otępia serca i nie trudno będzie o skok w bok gdy świadomie szukasz ciepła spadną liście ciężkie kasztany i żołędzie z nimi coraz cięższe wiersze zaparzane w goździkowo-imbirowej melancholii kołnierz palta na sztorc postawisz pójdziesz w noc Edytowane 4 Września 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 3
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 Też mnie jesień przygnębia. Ale zamiast skoku w bok - ucieczka do przodu. :) Pozdrawiam 1
Pan Ropuch Opublikowano 4 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) @WarszawiAnka Brawo TY! ja też się wstrzymam, ale naturalnie że nie każdy to przetrzyma ;) Ucieczki, wycieczki i listopadowe noce, niech przykryją nas i chandrę kocem, a my z pełnokrwistego dzisiaj spoglądajmy w smakowitsze jutro. Dziękuję za obecność i serce oraz komentarz! Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 4 Września 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
PuszKin Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 Czy jesień (spadanie liści, kasztany itp.) to nie część przyrody? Pakuje się lato. Tak mi się wydaje.
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. :) Wypatrujmy zatem słonecznej i zdrowej wiosny! :) Pozdrawiam 1
Pan Ropuch Opublikowano 4 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) @PuszKin skoro przyroda wiosną wybucha i rozpasa to na jesień kurczy się i przygasa ;) Moim skromnym zdaniem wszystko gra i pasuje. Pory roku są nawet w himalajach wysokich czy na putynii, a przyroda tam raczej zdawkowa i oszczędna w środkach cały czas, co nie znaczy, że jej tam nie ma. Tu się spakowała i ucieknie zdecydowanie przyroda - odpocznie sobie czy weźmie wolne na czas jakiś (prawie 5-6 miesięcy) @WarszawiAnka Z pewnością, ja już niestety (z racji wieku, ale i profilaktyki prozdrowotnej ;) zawsze próbuję przełamać ten czas choćby tygodniowym wyjazdem gdzieś, gdzie jest i zielono i ciepło:D Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 4 Września 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 @Pan Ropuch : Dziękuję. :) Ja też bym na zimę najchętniej odlatywała do ciepłych krajów... :) Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 @Pan Ropuch : ...i jeszcze raz. :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 5 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 @WarszawiAnka haha a ja Zasercuję i tak , taki już ze mnie łapsurdak - łam się chlebem witaj się solą dziel się sercem :D Pozdrawiam Pan Ropuch 1
WarszawiAnka Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło, że okazujesz tyle serca. :) Miłego wieczoru! :) 1
Rekomendowane odpowiedzi