Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Chcę wszystko! nie będę cukierków wąchała w papierkach nie będę już pragnień chowała w butelkach bo czasu mi szkoda na te puste słowa. Chcę więcej. Konkretnie do bólu i do prozy życia, ryzyka, zepsucia i wyjścia z ukrycia, mam dosyć teatru i dosyć mam sceny. Umrzemy. A jeśli nie możesz mi wyjść na spotkanie, to daruj czas zbędny i daruj konanie, poświęcić się mogą wsze nieszczęśnicy z ulicy, więc stań naprzeciwko, i powiedz co czujesz a każde to słowo ja w pełni szanuję, bo lepiej jest w prawdzie niż taplać się w błędzie. Nie będę. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 15
Pan Ropuch Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) @beta_b tam chyba taplać a nie tablać. Dobrze ułożony czyta się jak tańczy w sekwencji rymu i kroków do taktu - takt takt. ps. zapewne Ci się dostanie za ten końcowy zbyt dokładny rym - błędzie/obłędzie nie ode mnie ;) Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @Pan Ropuch poprawione. Rytm... wojskowy ;) Miało być konkretnie. Dzięki, b 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Czasem dobrze pisać wiersze to łatwiejsze od terapii kiedy człowiek na karteczce pozostawi swoje lęki oraz chęci A ja tylko chce napisać Ładny wierszyk ;)
beta_b Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @Marcin Krzysica papier duzo zniesie ;) wojskowy konkret, tekst bojowy, nie poezja. b
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ty mi tu nie pitu pitu :D
fregamo Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @beta_b Ktoś wsze się może poświecić...? Hym, być może. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @beta_b "Naprzeciwko", Betko. Pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Chcesz więcej, nie chcesz się poświęcać, masz dosyć sceny, to według moich prostych obserwacji, no nie, jednak nie. Fajny tekst i zapewne wiele peelek się pod nim podpisze. Życzę więc tego więcej. P.s. Na przedłużeniu drogi gdzie jest ujęcie wody wodociągu w kierunku wschodnim wielka budowa. Będziemy mieli jeziorko. Ono kiedyś wyschło, ale teraz robią szczelne dno. Pozdrawiam 1
PuszKin Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Piję się z czego? z butelki. Posypał się rym. Może: "pragnień chować w butelkach". Puenta wymuszona. 1
Gość Franek K Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Przekaz konkretny, jasny i mocny. Co powiesz na to, gdyby ostatną strofę zacząć od "więc"?. Tak mi tu jakoś bardziej pasuje. "Więc" ma w sobie coś z wyzwania. Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się, ale autor rządzi:)
beta_b Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @fregamo @[email protected] @PuszKin @Franek K @Marek.zak1 Pozmieniane wg sugestii. Brakuje całej zwrotki, albo sensownej puenty. Teraz z zakończenia powstało urwisko. Nie podoba mi się tekst, ale ostatnio głowę mam zajętą czym innym; raczej do pokrzykiwania niż poezji. Dziękuję Wam za obecność, bb
[email protected] Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 @beta_b Betko tekst jest dobry, ale te drobiazgi można wyeliminować i będzie oki. Pozdrawiam niedzielnie.
fregamo Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 @beta_b uszy do góry miłego
Marek.zak1 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Teraz jest super, z fajnym przekazem i puenta. Pozdrawiam sąsiadkę deszczowo.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Witam - smutny wierz ale cóż poradzić - nie zawsze jest jasno... Udanego dzionka życzę.
Gość Radosław Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Są miejsca w życiu, punkty na osi czasu, w których aż prosi się o konkret ;) Tu własnie tak jest. Pytanie: Czy można mieć wszystko ? Pozdrawiam serdecznie.
tetu Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i ten krzyk tutaj słychać, ten bunt, to uderzenie pięścią w stół. Wreszcie peelka odważnie i stanowczo mówi o swoich pragnieniach. Czasami trzeba postawić wszystko na jedną kartę. Mi się tekst podoba, przekonał mnie. Grzmi i takie emocje odczuwam. Pozdrawiam Beato.
W_ita_M. Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) @beta_b No, przynajmniej - apetyt na wszystko! Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez >Marianna< (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi