_M_arianna_ Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) - Villanella - Spadają z jabłonki jabłuszka sierpniowe, Na skoszony trawnik letni wiatr je strąca. Lecą, lecą z góry pachnące, miodowe, Na słodziutki kompot akurat gotowe, W promieniach gorących mienią się od słońca. Spadają z jabłonki jabłuszka sierpniowe. Wśród skoszonej trawy owoce spadowe, A szarlotka będzie z nich pyszna, gorąca. Lecą, lecą z góry jabłuszka sierpniowe. Zbieraj, zbieraj jabłka te zupełnie zdrowe, Skoro do koszyka letni wiatr je strąca. Spadają z jabłonki jabłuszka sierpniowe. Ktoś posadził jabłoń przed laty na dobre, Aby dziś jabłuszkiem słodkim cieszyć mogła. Lecą, lecą z góry pachnące, miodowe. Drzewko już burzami mocno nadwątlone, Naraz - w środku lata - gałęzie otrząsa; Spadają z jabłonki jabłuszka sierpniowe. Lecą, lecą z góry pachnące, miodowe. Edytowane 3 Grudnia 2023 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji) 3
[email protected] Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 @>Marianna< Zapachniało sadem, ja dostałem spadem, z guzem jest mi pięknie, ogród wiatrem stęknie. Dobrego dnia Marianko.
_M_arianna_ Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 @iwonaroma Tak. Dzięki. Pozdrawiam :) @[email protected] Prawo grawitacji widać zadziałało; coś się wydarzyło choć nic się nie stało. Wzajemnie dobrego dnia. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się. Można z nich również zrobić upojny calvados. Idę do ogrodu. Pozdrawiam PS Przeczytałem z przyjemnością
_M_arianna_ Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 @Andrzej_Wojnowski Udanych zbiorów jabłek, i wyrobów z jabłek życzę. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi