Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma

Nie ma żelu na włosy,

nie ma białych zębów,

nie ma wyrzeźbionego ciała z Grecji.

Jest blondyn ze wschodu.

ma zęby,

dźwiga betonowe worki w Białymstoku.

Opublikowano

@mamoh na początku myślałem ze tu chodzi o jakies nawiązanie do „Nie ma” Mariusza Szczygła. W każdym razie jest zaskoczenie i humor. W ostatnim wersie powinno być worki z cementem, bo nie ma czegoś takiego jak betonowe worki:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - dokładnie tak ja napisałeś - faunie że zajrzałeś Wiesławie - 
    • @Marek.zak1 Można nawet powiedzieć, że czynisz patriotycznie. Pozdrawiam. @Jacek_Suchowicz Wielkie dzięki za ten fajny wierszyk.Pozdrowionka.
    • Warunki*                 Gdyby jakakolwiek osoba zechciała ze mną dobrowolnie zamieszkać, to: na - moich bardzo skromnych warunkach, oto one:   - kopia dokumentu potwierdzająca o doświadczeniu zawodowym: świadectwo - pracy;   - kopia dokumentu potwierdzająca stały dochód, np: umowa o pracę na czas - nieokreślony;   - kopia dokumentu potwierdzająca stopień niepełnosprawności, preferuję - nabytą i dożywotnia: renta - socjalna, minimalny - dochód: tysiąc siedemset złotych;   - kopia dokumentu potwierdzająca brak długów finansowych;   - kopia dokumentu potwierdzająca o czystym koncie prokuratorskim - niekaralności;   - kopia dokumentu potwierdzająca o stanie zdrowia higienicznego, fizycznego i psychicznego - czystości - cielesnej, umysłowej i duchowej.             Przypominam: jestem osobą niesłyszącą, jednak: myślącą - samodzielnie, również: pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym - biseksualistą, także: logikiem - pedantem.           W życiu najważniejsza jest wolność obywatelska gwarantowana Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, a wolność to świadomość, odpowiedzialność i samodzielność - przeciwieństwo chaotycznej anarchii: prawnej, kulturalnej i etycznej.           A więc posiadam wolność: wolny - czas i wolny - wybór, jeśli ktokolwiek zapragnie poznać realnie moją skromną osobę, to: istnieje warunek przystosowania - jestem zdolny żyć w każdych warunkach życia, które nie ograniczają mojej wolnej - przestrzeni.           Mam czterdzieści cztery lata, ważę: siedemdziesiąt sześć kilogramów, dodam jeszcze wzrost: sto siedemdziesiąt sześć centymetrów i stopy: czterdzieści i cztery - jak u niejakiego pana Adasia M.   *zrobiłem drobną edycję - aktualizację, treść - bez jakichkolwiek zmian    Łukasz Jasiński (Warszawa: 2025)
    • najwyższa pora dziś trzasnąć drzwiami a wszystkie lęki spadną jak liście uroki życia ubrać słowami śmiać się radować a szczęście przjdzie   zaryzykować te kilka złotych jakiś kuponik toto lub euro a gdy się przegra nie myśleć o tym jakaś wygrana cieszy na pewno :)))   ps do śniadanka w sam raz    
    • Skomplikowane relacje, życie to bajka:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...