Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Codzienność

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że .. codzienność.. jw. pojawia się w pewnym wieku, albo w pewnych sytuacjach...
Dobre obrazowanie, bo są płaszczyzny do interpretacji.
Miałabym sugestię, niezobowiązującą oczywiście... drugi wers, II- giej

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

i pytanie, drugi wers III- ciej

Pozdrawiam.

@Nata_Kruk niestety inwersje to moja zmora i niestety je lubię...ale może masz rację.

Co do trzeciej zwrotki... śmiem się nie zgodzić..xd

Nie odpowiedziałaś mi na pytanie pierwsze ( twój wiersz)

Edytowane przez fregamo (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Ta Twoja deklinacja jest mało optymistyczna,chociaż bardzo prawdziwa. Dla równowagi zacytuję z kolei koniugację Sztaudyngera:   Koniugacja   oddała mi się oddała ci się oddała mu się oddała nam się oddała wam się oddała im się a żeni z nim się...   Pozdrawiam.
    • Czarownica*   I ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka -   samotna, naga, wrażliwa i cicha  dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha   i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa wyzwolone serca załączają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona   i szalona, wyzwolona, szalona - ona wyzwala tarczę księżyca i życia - noc i szalona, wyzwolona, szalona - ona   i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa wyzwolone serca załączają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona,   samotna, naga, wrażliwa i cicha  dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha   i ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka...   *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:   Łukasz Jasiński (maj 2019)
    • Wciąż o sobie Ciągle o sobie Męczy mnie ta meta, Gdzie start - nie pamiętam dokładnie, zaczęło się od września     Bez ego jego też nie mogę przywołać w pamięci Zawsze to ego jego mnie nęci Bez przerwy do teraz i od teraz jest już kropka. Koniec   Skąd ta myśl, że na ostatecznej ceremonii chcę usłyszeć Sade "Żołnierz miłości" Może to wyjście z mroku
    • @andreas Dziękuję bardzo i pozdrawiam.
    • chłonę te nastroje kiedy tętno przyspiesza nie ze zmęczenia zapisuję w ulubionych kolejny skarb   milczysz jak poranek przy otwartym oknie papieros i kawa   owoce wpadają w dłonie choć nie prosisz  chwila trwa długo przed wierszem   jeśli otworzysz drzwi przestanę wierzyć łzom  tam kamienie są dla wybranych
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...