Andrzej_Wojnowski Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 wciąż nie mogę przestać myśleć o niej kiedy nad dachami tańczy noc czy to są naczynia połączone ona oraz nadchodzący mrok gwiazdy tłuką w okno przyszła pora wchodzisz bez pukania to twój czas w głowie stosy pytań starych rosną czemu tylko ciemność kocha nas 5
Somalija Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 @Andrzej_Wojnowski nocą wszystko nabiera mocy. Pozdrawiam : ) @Andrzej_Wojnowski
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I zawsze Pani M. Dziękuję i pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Ja myślę, że jednak ciemność nas nie kocha. Bez znaczenia czy ta metaforyczna, czy ta dosłowna. Zgodziłbym się natomiast, że wielu z nas bywa zauroczonych ciemnością. Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 @Sylwester_Lasota Ciemna strona mocy raczej nas nie kocha , ale zwykła ciemność .... Dziękuje Sylwestrze Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Mocno osobisty, poruszający tekst. To już Andrzeju chyba czwarty w temacie. Smutne. Pozdrawiam wieczornie.
Gość Franek K Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Tak to napisałeś, że do końca nie wiadomo o jaką ciemność chodzi. Myślę, że właśnie tak chciałeś to skonstruować. Błądzę?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 Witam - dobre pytanie - czemu właśnie ona... Pozd.
Gość Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 @Andrzej_Wojnowski no właśnie, ta ciemność, która pomaga zobaczyć to, co za dnia ukrywamy. Pzdr
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku to nic osobistego. Tej wersji się dalej trzymam. To taki wdzięczny temat, że słowa same wskakuję. Ja jestem typowy wsiowy analog. Sobota spływ rodzinny Słupią ( rodzinny czytaj z przyjaciółmi - 30 osób) . Rozpiętość wieku od 1,5 do 55. Potem namioty i gitary. Niedziela rano reanimacja - nie jesteśmy abstynentami. Wieczorem powrót do domu. Czyli tradycyjne rodziny. Pozdrawiam i dziękuję Przypadkowo, nie będę ukrywał. Pewnie zaplątałem się i szukałem rytmicznego rozwiązania. Dziękuję i pozdrawiam Tego nie wie nikt. Przypadek albo przeznaczenie. Dziękuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi