Joachim Burbank Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 nad amarantową rzeką siedząc wspominam ciemne strony dnia tracę głos nie mogę już śpiewać nad amarantową rzeką atramentem brudząc twarz wycieram się słowem przenośnia usiadła wygodnie próbuję skleić myśl z melodią wyplatam rytm zdarzeń z wikliny codziennej rutyny nie nadążam za światem a on nie chce mnie nad amarantową rzeką zatracony w gdybaniu tracę siły jabłoń czerwienieje bardziej nie mogąc dosięgnąć korony trawa lekko zdeptana w miejscu gdzie siedzę nad amarantową rzeką wspominam utracone szanse bez nadziei na łaskę tego co czuję nie obejmuje żadna ofiara na amarantową rzekę nie wypływają rybacy nawet jeśli uda się zbudować tratwę nie dopłynie do brzegu rwący nurt jest jak nurtująca myśl głęboki i gryzący przelatują żurawie a może to sępy amarantowe jak rzeka 7
fregamo Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 (edytowane) @Joachim Burbank pozdrawiam Rozumiem że podoba Ci się ten kolor... Edytowane 16 Lipca 2020 przez fregamo (wyświetl historię edycji)
Joachim Burbank Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 @fregamo Powiedzmy... dzięki za wizytę!
iwonaroma Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Piękne barwy ale piękno nie zawsze bywa wesołe...
ais Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Utwór skojarzył mi się z filmem Krwawa rzeka; podlir postawił wszystko na jedną kartę, poddał się, nie chce już walczyć, patrzy na krążące sępy i widzi nadzieję w rzece. Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Witam - mi się ten kolor podoba bo ma to coś czego inne nie posiadają... Pozd.
Joachim Burbank Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 @iwonaroma w rzeczy samej... @ais ciekawe..muszę sprawdzić! @Waldemar_Talar_Talar witam i dziękuję! @Rajmund Ospały dziękuję!
ais Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Krwawa rzeka, to kryminał, więc utwór ma tylko barwę wspólną.
Joachim Burbank Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 @Natuskaa dziękuję!
Joachim Burbank Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 @Ruth Mallory dziękuję serdecznie!
Rekomendowane odpowiedzi