Ten utwór został doceniony przez użytkowników. arkadius Opublikowano 15 Lipca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) Mój Szemkel z linorytu czytający księgę życia jest buchalterem prowadzi kreatywną księgowość przemyca grzeszników do nieba od lat i w ten sposób oszukuje Boga mam nadzieję że uratuje mnie z ognia gdy się niebawem podpalę nie mam satysfakcji z życia ale wierzę jako seryjny samobójca w wyższą opatrzność kiedyś gdy szedłem w stronę końca świata (miejscowi wiedzą o furcie) miałem sznur w torbie by się wyhuśtać ale głos spod samochodu mnie powstrzymał nie widzę człowieka a tu pomóż mi słyszę zamiast się powiesić poniosłem pijaka dalej się śmiali znajomi uratował mi życie więc liczę na anioła nr siedem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 19 Lipca 2020 przez arkadius (wyświetl historię edycji) 8
Marta Fatyga Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) @arkadius Przejmujący i autentyczny wiersz. Przypominasz mi młodych ,współczesnych poetów wypromowanych przez Grzegorza Michałowskiego red.Podlaskiego Kwartalnika Kulturalnego w Białej Podlaskiej.Wygrali wiele konkursów. W Twoim wierszu nie ma "ściemy"to lubię, dokładnie wiesz o czym piszesz. Pozdrawiam Marta Fatyga Edytowane 16 Lipca 2020 przez Marta Fatyga (wyświetl historię edycji)
Gerber Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Bardzo dobry wiersz, mocny i autentyczny w swym przesłaniu.
Pan Ropuch Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 @arkadius Wszedłem tylko na chwilę by się tutaj pod pańskim wierszem pokazać, ogrzać się w jego cieple i naświetlić jego blaskiem ;) Ten Szemkel to rzeczywiście osesek jeden wśród anioło-archaniołów nie dość że siódmy z siedmiu, siedmioliterowy też to jeszcze zupełnie do nich niepodobny. Przemycał dusze łobuz jeden czym siał zgorszenie ;) Choć imię trzeba mu przyznać ma jak sam Pan Bóg, może nie tylko imię jest w nim tylko i aż boskie ;) Ps. buchalter Szemkel i linoryt cóż za niespotykana słów kompilacja - creme de la creme :D Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Rekomendowane odpowiedzi