Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Raz pewien starszy szlachcic u mistrza się zjawił, po czym taki swój problem natychmiast wyjawił, - Jak widzisz, długo żyję, mam już swoje lata, lecz chcę się z młódką związać, skorzystać z dóbr świata. co o tym mistrzu sądzisz, powiedz w tajemnicy. - Pomysł zdaje się przedni, bo najpierw w łożnicy szczęścia wiele z nią zaznasz, później tym sposobem pogrzeb ci wyszykuje i zajmie się grobem. 8
Somalija Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 @Marek.zak1 @Marek.zak1 Cześć, zapomniałeś o jednej kwestii, jeśli szlachcic bogaty to w łożu ze szczęścia umrzeć może, jeśli biedny to ze zgryzoty Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam .
Marek.zak1 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Nie ma mowy o zapomnieniu. O młodej żonie może na poważnie myśleć tylko szlachcic bardzo zamożny i wcale nie musi od razu umierać, bo to plan na (nieco) dłużej:). Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 @Marek.zak1 W założeniu było polskiego szlachcica, mieć młodą żonę...a na boku nałożnica. Pozdrawiam Marku, przypomina mi się niegdysiejszy Marszałek Sejmu.
Czarek Płatak Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Hehe, proszę jak się co poniektórzy potrafią ustawić :)
ais Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Biedne dziewczyny, które wydawane na siłę za mąż za starych, obleśnych dziadów, nie mają nic do powiedzenia. Ohyda. Lepiej być Wandą, co niemca nie chciała.
Marek.zak1 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na siłę? Obecnie jest wiele związków ze starszymi aktorami, przedsiębiorcami, celebrytami, do których nikt nikogo nie pcha. Co do Wandy, co Niemca nie chciała, było wiele księżniczek, które były wydawane za książąt dla dobra państwa, bezpieczeństwa ich obywateli. Taka choćby Jadwiga za Jagiełłę, czy Habsburżanka za Kazimierza Jagiellończyka, matka 4 królów i jednego świętego i setki innych. Pozdrawiam.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Nie wiem jeszcze co napisać ale na pewno coś wymyślę. ;) Podoba mi się.
Marek.zak1 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, rady mistrza zawsze życzliwe, bywają przewrotne, a skorzystać musu nie ma:). Pozdrawiam i czekam. Też na jakiś sonet:). Wszystkim dziękuję za serducha. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Skąd takiego mistrza wziąłeś, Marku? :)
Marek.zak1 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Inspiracją był sam Mistrz Jan, autor genialnej fraszki "Na matematyka". Wszystkie moje fraszki są (staram się, żeby były) w tym duchu i Jemu w hołdzie. Na moją skalą oczywiście, bo mistrz jest jeden, ale czuję, że mi kibicuje:). Na matematyka Ziemię pomierzył i głębokie morze, Wie, jako wstają i zachodzą zorze; Wiatrom rozumie, praktykuje komu, A sam nie widzi, że ma kurwę w domu. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 Widzę tu jeden problem. Młoda żona ma duże potrzeby, tak jak w pieśni o rozmarynie (roz Marynie nie wystarczy) i może szukać dodatkowych bodźców na boku. Chyba że staremu szlachcicowi to nie przeszkadza, bo i tak może być.
Marek.zak1 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szlachcic stary, ale jary:). Znasz stary szmonces? Moryc, ty wiesz, ze twoja Sarka ma dwóch kochanków?. Tak, ale lepiej mieć jedna trzecia w dobry interes niż wszystko w zły.
Gość Franek K Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry szmonces :) Nie słyszałem wcześniej.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 @Marek.zak1 Wielu moich przyjaciół postawiło na młodość. Ja niezmiennie stawiam na rutynę. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi