Milena Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 już nigdy nie przyśni mi się że spadam ze stromego wzgórza albo latam we mgle nigdzie już się nie spóźnię kwiaty będą tylko kwiatami znikną pory roku cisza nigdy nie zamilknie 3
Gość Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można zrozumieć to dwojako tak że cisza będzie wieczna (będzie trwała- nie zamilknie) po grobową deskę, cisza wówczas ma przeciwną wymowę do śpiewu (nie zamilknie - nigdy nie nastąpi) zawsze będzie jakaś muzyka i nie stanie się nic złego. Zbyt odbiegają od siebie te interpretacje, bo utwór może być pochwalą szczęścia i jednocześnie wielkiego smutku - człowiek nie jest w stanie przeżywać w taki sposób dlatego proponuję pointę; i ciszę zastąpi muzyka - nawet ta niebiańska zawsze to rodzaj szczęścia:))) Pozdrawiam :) Edytowane 20 Maja 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieskończoność. Nie wiem: tam nie byłam, ale tu bywałam martwa. Tekst delikatny, adekwatny. bb
Gość Radosław Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Ciekawie. Mało słów, a dużo treści. Pojemne , jak cisza.
Rekomendowane odpowiedzi