puszczyk Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 jakaż roślinochłonna i zielona przestrzeń zamknięta okręgiem nasyconej pszczoły czar pustynnej wizji drgające powietrze i ciepłe wieczory lecz na razie zbierasz na kwiecącej łące zioła odurzenia i myśli brzęczące zamyślona cieniem prześwietlona słońcem kradniesz kropki drzemiącej biedronce a trawy nie wstają tobą zachwycone odcisnęłaś w nich zapach szałwii i rumianku jak mgła płynie stęskniony powrotem bo mało było szalonych poranków cichych zmierzchów czasy srebrno-złote więc zostań i całuj przechodzące chwile przysiądź na maku stubarwnym motylem chabrem zabłękitnij osiądź pyłkiem mlecza i zostań choć trochę poczekaj obiecaj że poleżysz jeszcze na kwiecącej łące wsłuchując się ze mną w cykadowy koncert 6
Ośmiorniczka Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Fajny ten motyw z biedronką :) Podoba mi się wiersz. Czuć zapach wiosny na tej kwiecistej łące.
puszczyk Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Dzięki, urokliwa ośmiorniczko :)
M_arianne Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @puszczyk Łąka zawsze pozwoli na relaks, ale czasem trzeba umieć tylko bilokować się wyobraźnią. A rośliny? Trzeba uważać na wielkie baldachimy. To nie łopian. Pozdrawiam.
M.A.R.G.O.T Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @puszczyk ciekawe metafory, ale do perfekcji trochę jeszcze brakuje. Pozdrawiam.
złote serduszko Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @puszczyk bardzo mi się podobają twoje maetafory . ładny utwór . zapeaszam cię na mój profil link po niżej
Rekomendowane odpowiedzi