Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Wydeptywanie ścieżki po pierwsze nie chodź obok mnie nikt nie może iść tak ze mną ja pierwszy źdźbła trawy łamię stopą po drugie tylko ja mogę tworzyć na podobieństwo każdej rzeczy którą widzisz i chcesz wyobrazić sobie po trzecie gdybyś jednak stworzył stałoby się to dla ciebie z radością nie zapomnę ukarać za to twoich dzieci po czwarte ulegaj moim kaprysom a pozwolę ci żyć w słodkiej nadziei że moja wdzięczność pozostanie wieczna po piąte chwal moim imieniem wszystko co może być dobre dla ciebie i nie oczekuj że odpowiem na twe wołanie po szóste co siódmy dzień jest mój po to byś nie zapomniał komu służysz oraz byś miał siłę pracować następne sześć po siódme masz prawo być dzieckiem matki i ojca pomocą w dniu codziennym nawet jeżeli kijem obiją twoje nerki i głowę po ósme dlaczego baranek skazany i po co ofiara z życia i krwi mi potrzebna nie pytaj nigdy skazańców ani ich skazujących po dziewiąte nie czyń tego o czym myślę póty ci nie pozwolę czynić w moim imieniu a nie ma w tym żadnego sensu prócz prokreacji po dziesiąte jeśli nie swoje odbierzesz to tak jak byś moje zabrał imię i boskość nie chcę byś bezkarny pozostał gdy już się stanie po jedenaste prawda jest wyobrażeniem jednak naprawdę można jej nie rozumieć gdy nie chcesz wierzyć w to co mogłem powiedzieć po dwunaste jednak gdybyś wątpił przeczytaj jeszcze raz 6
Gość Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to molestowanie :)))
Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 @lich_o tak uważasz.....ciekawe :)))
Gość Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to przemoc w rodzinie :)))
ais Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Genialne!!! Dlaczego utwór jest w warsztacie? Nie zgadzam się! Jest doskonały! @Krzysztof_Kurc Czy to skromność nabyta, czy wrodzona? Uważam, że Twoje publikacje powiny być w Wierszach gotowych do pójścia w świat. Nie chowaj ich przed innymi, bo inni na tym tracą! Pozdrawiam! 1
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @AOU Twój komentarz jest przyjemny dla tekstoklety. Skromność? Raczej świadomość hermetyczności i ułomności tekstów oraz mało popularnych tematów. Już kiedyś napisałem dlaczego Warsztat. Po zmianach na orgu tu lepiej się czuję. Pozdrawiam. 1
ais Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Ach, rozumiem. Ale wiersze innych także posiadają wspomniane cechy, a jednak autorzy nie krygują się i wstawiają na główną scenę. Bo, wiesz o co chodzi? W wierszu może być myśl, obraz, który zainspiruje innego autora, jeśli nie będzie miał szansy na przeczytania dobrego utworu, to i jego/jej szanse na na napisanie dobrego utworu zmaleją... Ale, okey. W każdym razie mnie Twój utwór @Krzysztof_Kurc zachwycił. Zdrowia!!!
Marek.zak1 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Podoba mi się bardzo bo: z dystansem i humorem na ważne tematy, tezy są wypowiadane w lekki sposób, dobrze się czyta, autor pisze nie o sobie, co dobrze o nim świadczy. Tak osobiście bym sprowadził to do 10 tez, ale 12 nie przeszkadza. Pozdrawiam i gratuluję. Też uważam, że warsztat to zbytnia skromność. 1
Krzysztof_Kurc Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Marek.zak1 Musiało być dwanaście zgodnie z nawiązaniem. dzięki za dobre słowo. @Domanski nie znajduję zależności przyczynowo-skutkowej
Domanski Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Krzysztof_Kurc "spierdzieliaj chamie a mego pola nie bedziesz dupa tradwe gniotl"
Polman Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysztof to stara wyga. Dba by jego wiersze żyły dłużej jako ich dobry ojciec. A od kiedy wiersze z Wierszy gotowych idą w świat. One idą do dołu zapomnienia, wartkim krokiem :-)
Gość Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) @Krzysztof_Kurc strasznie nadęty ten Podmiot Liryczny, dlatego się zapętliłem zgodnie z 12 przykazaniem ;) a ogólnie to świetnie to napisałeś, pomysłowość plus talent i pewnie to czego mi najbardziej brakuje czyli cierpliwość. Edytowane 16 Maja 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Polman Staram się dbać. Stary to już jestem ale czy wyga....Pozdrawiam @Rastu Dzięki za dobre słowo. Masz rację, cierpliwość jest nieodzowna. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiedzmy że uwierzyłem wówczas czemu ma służyć ten anty duodecym (anty w rozumieniu herbertowskiego dekalogu) początkowo odczytałem jako ironię, ale potraktować poważnie nie umiem :)) Pozdrawiam :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 @lich_o Opowiastki bez szczypty ironii, może nawet sarkazmu są mdłe. Cieszę się że przeczytałeś. Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 coś Ty się na ten warsztat uparł dawaj wyżej bardzo rzadko tu zaglądam powiem tak odebrałem jako sarkazm i nie przeczytam jeszcze raz:)) Pozdrawiam ps normalność jest nudna a patologia siłą napędowa poetów
Gość Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) podchodzę do tego wiersza kolejny raz i za każdym razem odczuwam boleśniej, Jacek nazwał to sarkazmem i chyba najlepiej określił. i jaką sadystyczną czerpię z tego przyjemność :)) Pozdrawiam PS tak, zgłosić do gotowych Edytowane 20 Maja 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 @Jacek_Suchowicz Upartym jak osioł. Pozdrawiam Jacku. @lich_o Jestem usatysfakcjonowany. :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi