Norbert Serniczek Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Może po prostu Lepiej zapomnieć, Zasypać wspomnienia Gruzami niepamięci Nie pamiętać Tego co było Zabić uczucia Przedawnione i żywe Może po prostu Rzeczywiście lepiej zapomnieć, Także o zakopanych Koszykach bez uchwytu Nie znam odpowiedzi Na to pytanie Pytam sam siebie I nie wiem, Nie wiem 3
Gość Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 @Rentier Cottard czasami zapomnieć,to narzucić ciepły koc na siebie, który nas i tak nie ogrzeje. Przez przetarte dziury, wrócą wspomnienia. Obudzi się tańczący Joker i cholera wie, co będzie dalej. Może po prostu należy wybaczyć i w ten sposób się uwolnić. To chyba najtrudniejszy akt, mimo wszystko. Pozdrawiam
złote serduszko Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 @Rentier Cottard ładny wiersz . bardzo mi się podoba ostania zwrotka :) zachęcam do przeczytania mojego utworu wyjątkowa dusza , chociaż nie jest tak ładny jak twój , gdyż dopiero się uczę pozdrawiam zuzia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
siachna Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 @Rentier Cottard bo jednocześnie i chcemy, i nie chcemy zapomnieć... Pozdrawiam 1
Gość Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 @Rentier Cottard Nic na tym świecie nie jest pewne, no może jedynie ciągła zmiana... :) A więc nie ma większego sensu oglądać się za siebie, tęsknić za tym co było, zadręczać się. Najlepiej wybaczyć sobie i innym i iść dalej. A pewne wydarzenia w naszym życiu...? Z jakichś powodów tak właśnie musiało być... Podejrzewam, że w szerszej perspektywie wszystko co nas spotyka jest korzystne dla nas, tyle, że nie do końca to ogarniamy... :) Podoba mi się Twój refleksyjny wiersz :) Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Witam - podoba się - ma to coś... Pozd. 1
Iwa-Iwa Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Podoba mi się ten wiersz, pozdrawiam cieplutko warto było wpaść :) 1
Rekomendowane odpowiedzi