Lahaj Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) miałaś jasne spojrzenie wypisane było w nim całe dobre życie takim życiem można obdzielić parę dziewczyn z ciemnej ulicy bezpańskie psy schodziły się pod twoje okno i ja też w nadziei że światłem czystego spojrzenia nas ozdrowisz czas w którym do łóżka wzięłaś mnie pamiętam jak przez mgłę maciejka zmierzch i ufne oczy zapadliśmy w siebie zbyt głęboko zbyt odważnie jak ćma leci do światła tak światłu nie zależy kto był światłem a kto ćmą? gdy się rozstawaliśmy nie pozostało po twym jasnym spojrzeniu wiele Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Lahaj (wyświetl historię edycji) 2
Lahaj Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 @valeria nie ma. jak w oczach coś raz gaśnie, to się już tak samo nie zapala najwyżej inaczej.
Lahaj Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 @AOU a treść zmierza w inne rejony? ;-)
ais Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) @Lahaj Pierwsza strofa idzie we właściwym kierunku, ale druga wsiadła do metra i odjechała :) Edytowane 1 Maja 2020 przez AOU (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i tak, nie znam jej:). M
violetta Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 za sprawą Boga wszystko jest możliwe:)
Lahaj Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 @valeria słowo na b określa niestety człowiek nie na odwrót ... może i niestety.
violetta Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 właśnie Bóg mówi o człowieku już na samym początku, zanim go stwarza, i jak ładnie o tym mówi:)
Lahaj Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 @valeria No ja mam wrażenie że to egocentryzm czlowieczy mówi o sobie
violetta Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 myśle, że nie, sto jest wewnętrzną radość, spokój, ufność.
Gość Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 Lahaj normalnie to jasne spojrzenie mnie zabiło :-) Gorzkie zakończenie
_Marienka_ Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 @Lahaj a jednak gdy się rozstawaliśmy twoje jasne oczy pociemniały od .... (z jakiego powodu?)
Lahaj Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 @Gosława jasne spojrzenie to jest coś pięknego absolutny szczyt aspiracji bardzo trudno jest je zachować zdecydowana większość ludzi traci je już w momencie dojrzewania. Nie mówię o jakiejś konkretnej osobie bądź sytuacji w wierszu;-)
Gość Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 @Lahaj przecież wiem że nie o konkretną osobę chodzi :-) A jasność spojrzenia mają dzieci One są chyba najszczersze w odbiorze i najmniej zblazowane Chociaż są wyjątki ale to już insza historia
Gość Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 @Lahaj przygaszony człowiek, widzi tylko to za czym tęskni. Szczery wiersz Lahaj. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi