ais Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) mówiłeś – miłość przychodzi nocą nie kładłeś mnie spać podstępem uchylałeś niewinność gdy osuszałam słony ból matka klęczała pod drzwiami szeptem błogosławiła owoc żywota w moje niepełne urodziny byłeś wniebowziętyusteczkami służebnicy pańskiej Edytowane 30 Lipca 2020 przez ais (wyświetl historię edycji) 5
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) @AOU Dość prowokacyjny w treści, ale interesujący wiersz... Pozdrawiam :) Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
ais Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @CafeLatte Prawda często bywa kontrowersyjna... Dziękuję :) i pozdrawiam. Dziękuję za serduszka :) @aplwck @Somalija
MIROSŁAW C. Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @AOU Ja też lubię chodzić po miękkim lodzie - świetny tekst. Pozdrawiam. 1
Pan Ropuch Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @AOU To się musi sprzedać! Nawet nie wiem dlaczego krew się we mnie podgotowała. Przecież tekst nie jest obrazoburczy, przecież to nawet może znając rodzaj ludzki, być prawda, przecież ten kontrast w utworze czemuś ma służyć. Wiersz budzi emocje i to te, których staram się w ogóle nie zauważać ostatnio - tak jakby nie istniały. Zmieniłbym tutuł na mniej dosłowny na przykład na "porcelaneczka", "faworyta" to status osoby dojrzałej, co więcej osoby, która świadomie w czymś uczestniczy. Trzykrotnie przebrnąłem przez tekst z przykrością muszę dodać, że nie uczynię już tego ponownie, od siebie dodam puchar tylko tym razem bo po prostu nie jestem w stanie tego wiersza polubić. A.G. 1
ais Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @MIROSŁAW C. Bardzo dziękuję za podobanie, ale przyznam /skonfudowana/, że nie zrozumiałam Twojego komentarza... Pozdrawiam wiosennie. @Aleksander Głowacki Sugestia o zmianie tytułu wyśmienita! Bardzo dziękuję! Zmienię, jak tylko coś wymyślę :) Utwór obnaża niegodziwość, na którą społeczeństwo przymyka oczy, aczkolwiek media cyklicznie donoszą o kwitnącym procederze "wypożyczania" swoich dzieci różnym oprawcom. O tym się mówi. Pokątnie, szeptem, szybko, byle już o tym nie myśleć.... Pozdrawiam wiosennie. Dziękuję za serduszka @Dag @klucznik @milczenie owiec Pozdrawiam wiosennie. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... prowokować... Pozdrawiam. 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2020 @ais Cierpienie czy wykorzystywanie dzieci mnie przerasta i chyba to nigdy się nie zmieni. Dlatego kłóci się we mnie nagradzanie wierszy o tej tematyce sercem (każdy ma jakieś tam swoje widzimisie - te jest moje) Krótko, docięte z każdej strony jak trzeba, a trzęsie czytelnikiem za każdym odczytem. Pan Ropuch 1
ais Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2020 @Pan Ropuch Rozumiem i szanuję Twoje podejście oraz nie domagam się serduszek. Wogle. Tematy związane z traumą dziecięcą nigdy nie są łatwe i ciężko o tym spokojnie rozmawiać, mając na uwadze, że w tej minucie jakiemuś dziecku na świecie dzieje się krzywda. Może i z tego powodu jestem ateistką. Czy Dżepetto straszył Pinokia, że go wrzuci do kominka, jak nie będzie grzeczny? Bo, serio, nie pamiętam, a tak funkcjonują bogowie. DZIECI to świętość PONADBOSKA! Dziękuję za przeczytanie i komentarz. 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2020 @ais Ja bywam i nauczycielem i pedagogiem stąd podzielam zdanie co do świętości dzieci. Pan Ropuch 1
Rekomendowane odpowiedzi