tomass77 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 „Grzesznikiem jestem Ale nie wiem czy grzech mój duży Czy mały Z córką rodzoną Żyję jak z kobietą Kładę się na niej Wchodzę w nią Nie mogę się powstrzymać Ty gnoju Ty psie parszywy Jak śmiesz o rozgrzeszenie prosić Lepiej nóż weź I żyły sobie pootwieraj (...)” Na niebie gwiaździstym Mrugnęła jedna gwiazda Księżyc żółto zielony Z zębem obolałym Jednym okiem spojrzał Dumnie i majestatycznie To nóż wezmę i żyły sobie pootwieram Na pociąg pójdę Głowę na torach położę Posłusznie Lis z nory wyszedł Wystraszony Że to już Południe
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 Witam - czytam ale bez echa - nie moje klimaty. Pozd.
tomass77 Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety trochę ogłady literackiej potrzeba Panie T. pozdrawiam T
ais Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Czy autor mógłby napisać pochodzenie treści w cudzysłowie? Jak widać nie posiadam ogłady literackiej. Może i dobrze...
tomass77 Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepraszam, może trochę zbyt napastliwie odpowiedziałem na poprzedni komentarz. Nie chciałem nikogo urazić. Nie mniej jednak sądziłem, że filmy J.J Kolskiego są dla większości tu obecnych znane i przerobione jak lektura. Poza tym jest Google.. Nikt nie jest alfą i omegą, może się z wierszem nie zgadzać, może mu się on nie podobać. To oczywiste.Jednak szukanie to obowiązek, jeśli już się chce coś zrozumieć. Mogłem oczywiście dodać w tytule: wiersz inspirowany itd.. Tu biję się w pierś. pozdr T
ais Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @tomass77 Aaaa. No, dobrze poszukam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi