Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• w otwartych okiennicach oddycha bursztynowa cisza koty rude tulą się wszędzie dookoła usychają liście marzenia zmieniają kolory nieprawdziwy jest czas błoto jest prawdziwe jak trzy recytowane wiersze
    • @Nata_Kruk Szkoda, że osobisty przykład autora tych słów nie był szczególnie przekonujący. Pozostaje mieć nadzieję.
    • @MigrenaBardzo dziękuję!   dziękuję za te słowa, które same są już poezją — za fotony z sercem i pole miłości między cząstkami  Einstein miał swoją względność, ale Ty odkryłeś coś więcej - że empatia też zakrzywia czasoprzestrzeń, tylko delikatniej, bez głośnych równań i że cisza nie jest pusta — jest mianownikiem, który powiększa wszystko najbardziej wzrusza mnie to "miękkie światło", bo właśnie tak chciałbym, żeby poezja działała — nie jak laser, co przecina, lecz jak świt, który obudza dziękuję, że jesteś obserwatorem, przy którym funkcja falowa zapada się w coś pięknego   @huzarcDziękuję za to piękne rozpoznanie — widzisz dokładnie to, co chciałem: poezja jako ostatni bastion transcendencji. Bardzo dziękuję!  @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! To najpiękniejsze, co mogłam dziś usłyszeć —  dziękuję za niedzielne serdeczności — ciepło oddaję. :)
    • @lena2_ To jest jednocześnie wyznanie miłosne i umowa przedmałżeńska z poezją. Ten wiersz jest deklaracją uczciwości twórczej - jesteś niezwykle świadoma własnych pokus i zagrożeń. Świetny tekst. :)
    • @Annna2 Pięknie połączyłaś wielkie pytania teologiczne – o wolność, naturę zła i granice Bożej interwencji – z konkretnym, bolesnym męczeństwem księdza Popiełuszki. Pytanie o matkę łotra na Golgocie jest wstrząsające i nadaje całości uniwersalny wymiar. To wiersz, który zmusza do myślenia i nie pozwala, by pamięć "obrosła mchem".
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...