Henryk_Jakowiec Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 W leśnym ostępie prastarej puszczy ponoś przypadek to bardzo rzadki żyły wraz z mamą od urodzenia rozkoszne, małe cztery niedźwiadki, gdy jeden fikał sobie koziołki drugi wdrapywał się na trzeciego to wtedy czwarty pobierał lekcje - mama mówiła tak do czwartego kochany synku wdrap się na drzewo bo na nim wiszą aż cztery barcie maluch próbował, lecz bezskutecznie ale powtarzał to wciąż uparcie. Niedźwiadki rosły niczym na drożdżach a po dwóch latach już, jako misie także słuchały poleceń mamy która mówiła dziś nie chce mi się ale od jutra koniec igraszek jutro was wezmę na polowanie choć na początek się opierały lecz gdy w powietrzu wisiało lanie a łapa mamy zbrojna w pazury to był argument nie byle, jaki więc szły potulnie za swoją mamą przez leśne dukty i gęste krzaki by po raz pierwszy brać udział w łowach a jak im poszło tego nikt nie wie chociaż się mówi, że ktoś ich widział jak obrabiali barcie na drzewie. 5
Gość Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Henryk_Jakowiec Bo kiedy misio poczuje miodek pyszniusi to choćby go w nos trzy pszczoły ugryzły przysmak swój zdobyć musi... ;) Fajnie o misiach i ich mamie :) Miłego dnia :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @CafeLatte Gdy spotkałem raz bartnika to ten rzekł mi - erotyka owszem także jest dla ludzi ale kiedy ci się znudzi proszę napisz coś o pszczołach a nie tylko o pierdołach i dlatego właśnie dzisiaj powstał wierszyk, lecz o misiach ale także, choć w kontekście pszczoły goszczą w moim tekście - idę sprawdzić cz barć wisi czy już padła łupem misi. p.s. a tak przy okazji przepraszam za błąd W pierwszej strofie w drugim wierszu jest tak zwana literówka więc pozwólcie, że ja teraz pozamieniam te dwa słówka. jest ponoś a być powinno - ponoć
MIROSŁAW C. Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Henryk_Jakowiec Najlepszym komentarzem będzie - Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam. 1
M_arianne Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Kiedyś w Lidlu miód kupiłam; miód z czerwonej koniczyny. Właściwości przeczytałam... Nie widziałeś mojej miny! Po co o tym tu wspominam; może trafić się przypadek, że antałek tego miodu przez łakomstwo zje niedźwiadek. Z tego morał ten wynika, gdy ochotę masz na miodek, kup lipowy lub z facelii... Jedz, niech kapie ci na brodę. Edytowane 14 Marca 2020 przez Marianna_ (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 Witam - fajne te misie - lubię je - no i idę do kuchni kromkę chlebka zjeść z miodem. Pozd. 1
złote serduszko Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @MIROSŁAW C. @Marianna_ @CafeLatte Jeśli latam, to wysoko, chcę zostawić po sobie również na waszych profilach profilu . jeśli ktoś chce zobaczyć i zrozumieć sztukę pisania nie może ograniczać się tylko do dwojga oczu . musi wejść w inną przestrzeń i otworzyć oko najważniejsze . trzecie . pozdrawiam i zapraszam na mój profil zostawiam linka do mojego wiersza
Gość Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Uroczy wierszyk z uroczą puentą, rodzinka misiów sympatię budzi. Takie wierszyki - bardzo zachęcam - pisz jak najczęściej dla młodych ludzi. A również starsi od codzienności chętnie oderwą się przy lekturze podobnych bajek. Promyk radości w sercach zagości małych i dużych. Edytowane 14 Marca 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @MIROSŁAW C. Uśmiech za uśmiech oraz w gratisie dam plaster miodu, jeżeli misie coś zostawiły, choć wątpię w to, to bo miód cenniejszy misiom niż złoto.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Marianna_ Ja za miodem nie przepadam te słodkości rzadko jadam wolę czosnek jeść, cebulę a gdy żonę mą przytulę jestem zaraz odpychany słyszę - odwróć się do ściany, mimo tych niedogodności wolę czosnek od miłości lecz nie zawsze a od święta żonka o tym też pamięta i gdy jest tygodnia środek wtedy wspólnie jemy miodek. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Waldemar_Talar_Talar Jedna kromka nie zaszkodzi bo choć życia nie osłodzi jednak miód na serce lany ponoć goi wszelkie rany. pozdrawiam HJ
M_arianne Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Pachnie lipa miododajna przecudownie, choć zwyczajna. Usiądź w lipcu pod tym drzewem, a zrozumiesz, czego nie wiesz. Te listeczki, co są z kwiatem, też są dobre na herbatę... Dobrze wiedzą to niedźwiadki, po co są na lipie kwiatki. Edytowane 14 Marca 2020 przez Marianna_ (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Allicja Wierszyk o treści zgoła dziecinnej ma mi posłużyć w kwestii intymnej dzisiaj zagadki tej nie wyjawię - mogę, jeżeli będzie po sprawie lecz nie dla wszystkich, bo czytelników nie chcę wprowadzić w zawiłość trików lecz pojedynczo - dlaczego nie? Mogę wyjaśnić temu, kto chce.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Marianna_ Mieszkam tam gdzie wokół sady więc skorzystać z tej porady ja nie mogę z racji tego brak w nich drzewa lipowego co najwyżej pod jabłonią aby można było dłonią pomasować się po brzuszku i pomyśleć o jabłuszku.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) mijały lata a miśki rosły w końcu bez mamy żyją już dzisiaj i choć świat cały nie jest zbyt prosty to żywot wiodą na łapę misia każdy na swoją rzecz oczywista na łowy chodzi po lesie cichym czasem zatrzyma go jakaś przystań to barć najsłodsza wybranej misi a gdy opróżni ją do imentu to zew poczuje opuści wkrótce i bez skrupułów bez sentymentów zostawia misię niezłym przychówkiem zaś świat się kręci cykle zamyka po namiętnościach już ani śladu wszystko co stare w cichości zdycha by młode w cykl swój weszło od razu pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2020 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Jacek_Suchowicz I tutaj rodzi się masa pytań kto kiedy komu dał taki przykład? Ja nie odpowiem, ale poproszę - może profesor da o tym wykład. Może wyjaśni nam naukowo i swoją tezę faktem podeprze bo nawet, jeśli minie się z prawdą od moich wizji będzie to lepsze. Rzecz wiadoma jurny samiec musi posiąść (mieć) samicę w tym przypadku rzecz wiadoma niedźwiedź jakąś niedźwiedzicę. Rodzaj męski też jest samcem i też chce mieć jakąś babę nie koniecznie ma być żoną można żyć na ludzką grabę. Ja powracam do pytania (ludzką rzeczą małpowanie) kto dał przykład zwierzę, człowiek? I kto mi odpowie na nie? pozdrawiam :)) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 natura Heniu sama natura wiedzie przez wieki wszystko co jurne rolę spełniając natchniony burak sam siebie w stanie nie jest zrozumieć jemu się zdaje w swym uniesieniu że jest zdobywca super Don Juan a tak naprawę swoim nasieniem sprawił że górę wzięła natura Pozdrawiam :)) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 @Jacek_Suchowicz Drzewo puszcza swoje soki a nasiona wiatr rozsiewa potem rosną samosiejki jako owoc tego drzewa. Zaś z burakiem się kojarzy to, co z tymi nasionami kiedy trafi prosto w łono los obdarzy go dziatkami Ja tam swoją spermę cenię i w szkatule przechowuję jeśli się przytrafi łono to ją w nie zaaplikuję. Pozdrawiam :))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 @Marcin Krzysica A więc wypijmy pod oba misie ale dwa razy bo miśki cztery nie jakiej białej wódeczki czystej bowiem za miśki pijemy szery. Podobamisie - Pod oba misie. 1
Rekomendowane odpowiedzi