Ten utwór został doceniony przez użytkowników. MIROSŁAW C. Opublikowano 29 Lutego 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Panie jeśli mnie wezwiesz to pozwól bym choć przez chwilę znów był chłopcem z latawcem na polanie gdzie trawa zielona swobodnie faluje poruszana wiatrem obok stoją jodły strzeliste niczym wieże gotyckie niedokończone pod jedną z tych wież leży wiolonczela w której moje prochy złożą a dusza odchodząc poruszy struny i będzie słychać melodię przepełnioną tęsknotą za światem którego nie zdążyłem zrozumieć 17
Tomasz Kucina Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 To jest bardzo dobry wiersz, podoba mi się, nie jest przeszarżowany, przy użyciu dosyć oszczędnego słowa zbudowałeś głęboki przekaz, to umiejętność wyższego kalibru. Wolno zapytać? Jesteś na tyle dojrzały, że nachodzą ciebie aż takie głębokie rozważania? Jeżeli nie masz życzenia odpowiadać, pomiń to pytanie.
jan_komułzykant Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 @Tomasz Kucina Ma stajla i tyle ;) @MIROSŁAW C. Świetny wiersz i temat na krótką etiudę filmową.
MIROSŁAW C. Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 @Tomasz Kucina "dojrzałość charakteru zależy od sił grawitacyjnych życia" Wiersz napisany drżącą dłonią... Dziękuję za komentarz. @jan_komułzykant ... widzę to. Dziękuję. 1
Tomasz Kucina Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. Warto słuchać ludzi doświadczonych, a do: @jan_komułzykant - tak, utwór ma stajla.
Gość Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 (edytowane) @MIROSŁAW C. sensoryczny, plastyczny wiersz. Obraz chłopca z latawcem porywa od pierwszego momentu. Ruch trawy, kolejne dźwięki, konsekwentnie aż do puenty. Bardzo dobry wiersz. Edytowane 1 Marca 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Gdzieś już ten wiersz czytałam.... czy to możliwe?
MIROSŁAW C. Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Dag @AGFK Dziękuję. @iwonaroma ... możliwe (mikesz111).
Annie Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Obraz bardzo surrealistyczny, przez wiolonczelę. Wiolonczela kojarzy mi się z prześliczną wiolonczelistką za sprawą piosenki Skaldów. Czy jakaś wiolonczelistka coś tu namieszała ? :) Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 nie moja forma ale myśl wyrażona super krótko i lapidarnie tekst zatrzymał - dzięki pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Twój najlepszy wiersz - gratuluje weny. Pozd.
Gość Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 (edytowane) Nie wolno nam kisić lajków na takie etiudy! ;) Kilkadziesiąt słów kilkanaście wersów a wydawać by się mogło, że zaczerpnięte ze studni życia bez dna. Muzycznie dopowiem sobie resztę komentarza. pzdr Edytowane 1 Marca 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Piekny klimat wyczarowałeś. Ciekawe jaka by to była melodia...
MIROSŁAW C. Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @Annie @Annie @Annie @Annie @Annie @Jacek_Suchowicz @Waldemar_Talar_Talar @rumcajsowanie @Dima Kartonof @Franek K Nie spodziewałem się... Miło mi, dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania. Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 @MIROSŁAW C. Nie wezwie, musisz Mu zagrać... na wiolonczeli, wtedy Ciebie zabrać... może się ośmieli?
MIROSŁAW C. Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 @[email protected] To się jeszcze okaże :)
Luule Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dołączam do fanów tego wiersza:) cały wiersz prowadził mnie lekko i miło, ale końcówka została i wybrzmiewała echem jeszcze jakiś czas, zresztą tak jak melancholijnie brzmi wiolonczela. Bardzo fajny tytuł, choć smutny, gdy skupić się na słowie 'krótki'. Że to wszystko za szybko się odegrało. Sam pomysł na metaforę z wiolonczelą ciekawy, i choć rozumiemrozumiem.. to bardziej obrazuje mi się, zamiast samej wiolonczeli, futerał... Pozdrawiam
MIROSŁAW C. Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 @Luule Miło mi, dziękuję. ( wiolonczela ma tu swoje znaczenie).
Czarek Płatak Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Choć to zupełnie inna wizja to przypomniała mi ostatnie pożegnanie Huntera S. Thompsona :) Facet kupił ogromne ranczo, a w testamencie zażyczył sobie, by jego prochy zostały wystrzelone w niebo z pomnika jaki stanął na tym ranczu. Była ogromna impreza i fajerwerki. Wiem, to nie subtelne tony wiolo, ale skojarzenie i tak się pojawiło. A na zdięciu Hunter S. Thompson ostatecznie przechodzi do wieczności. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi