Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) Kimże jest ów starszy mężczyzna w bieli, którego inni wystrzelili w kosmos, by od tamtej pory straszyć nim dzieci, że czuwa nad nimi wisząc nad głową i może spaść za jedno brzydkie słowo o nim. Jego wzrok przenika zasłony, wyczynia cuda niepojętą mocą - za jego sprawą pękają balony, samoloty lądują bez podwozia, jego krew w fiolce jest czysta aż świeci, bo palcem nie tknął nikogo i poznał prawdę o wszystkim dopiero po śmierci. Edytowane 26 Lutego 2020 przez Jan Paweł D. (Krakelura) (wyświetl historię edycji) 7
W_ita_M. Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) @Jan Paweł D. (Krakelura) Złapałam się na tytuł, jakby zainteresowana Warsem, czy może czymś bardziej zaskakującym. A tymczasem, jakbym czytała horoskop anielski ;) Pozdrawiam. Edytowane 26 Lutego 2020 przez Marianna_ (wyświetl historię edycji)
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 @Marianna_ Dziękuję, pozdrawiam :)
Stary_Kredens Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 No właśnie skąd ten tytuł? Przez chwilę myślałam ze to o Twardowskim. Nie powiem żeby to był udany wiersz . Oczywiście moim skromnym zdaniem no bo jeśli to o Bogu no to niestety strasznie nieudolnie , ale może ja się nie znam Pozdrawia kredens 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 @Stary_Kredens Dziękuję, ale nie wierzę aby wiersz był aż tak zły i nie do odcyfrowania. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Stary_Kredens Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O nie pomyslalam ze to wlasnie o nim , ale tak w końcu można o prawie każdym świętym
Lach Pustelnik Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 sprawia, że pękają nie tylko balony ale, także najmocniejsze prezerwatywy aby lud boży się rozmnażał żył długo. I był przeszczęśliwy! 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 @valeria To tak jak ja. @Lach Pustelnik I to i to w pewnym sensie balony ;) @Stary_Kredens Ale coś mnie naszło, aby właśnie o nim.
Lach Pustelnik Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zależy czym owe balony zostaną wypełnione a jeśli Waść nie wiesz spytaj... czyjąś żonę...? Teraz pewnie byłby to gest Lichockiej znany pod nazwą fucka dla wszystkich naiwnych oraz chorych. Na raka... 1
violetta Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 lubię takich co dają mi się nakłonić.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 @valeria Hmmm, no wiesz... to zależy do czego... ;)
Gość Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 @Jan Paweł D. (Krakelura) Syn ocieplil wizerunek ojca , chociaz srednia zycia sie skrocila o jakies mitologiczne 300 lat.
Czarek Płatak Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Dobry tekst, ale papież niespecjalny. 1
Rekomendowane odpowiedzi