Marek.zak1 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Pewna pani, spod Żyrzyna, chciała męża mieć Murzyna. Wymyśliła tak to, wyłączała światło, gdy przystawiać się zaczynał. Edytowane 10 Lutego 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2020 "chciała męża mieć murzyna" (...) "gdy przystawiać się zaczynał? chyba lepiej "zagra" :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Marek.zak1 Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne. Dzięki:). M.
Lach Pustelnik Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 Ale już po ciemku, gdy sięgała stwierdzała: to jednak nie jest ta pała.... 1
Marek.zak1 Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 @Lach Pustelnik Swoją drogą, mało kto wie, ale Żyrzyn, niedaleko Puław, to miejsce największego polskiego zwycięstwa w Powstaniu Styczniowym, w wyniku którego przechwycono znaczną ilość pieniędzy, transportowanych do Warszawy z Lublina.
Lach Pustelnik Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 Fakt, mało kto wie:). Ja nie wiedziałem. Ale czy ktoś wie, co się później z tą kasą stało???
Marek.zak1 Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rząd Narodowy kupował broń na Zachodzie. Co jeszcze, nie wiem. Przejeżdżałem wiele razy trasą lubelską do Puław przez Żyrzyn i przypadkowo się dowiedziałem. M
Rekomendowane odpowiedzi