beta_b Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Zdarzy się to, choć jeszcze nie teraz, wtedy będziemy skłonni się żegnać. Teraz nie mogę, jeszcze nie pora, bo nadal płonę, zbyt słaba wola... Nie dane było dom stworzyć - zatem skończmy to razem. Już nie dodawaj czułości do pieca. Nie wzmagaj żaru, bo nie obiecasz, że będzie dobrze. Ja nie uwierzę. Nie składaj pulchnych słów na ofierze bo wiem, że chcesz móc(!) i ja to czuję, ale dziękuję, bo nic nie zrobisz. Ja nie poczekam. Pomacham chustką w drodze, z daleka. Kiedy odejdziesz, ja się odwrócę, gdy zobaczymy dwie nagie dusze, to wyjdzie samo: z dystansu, z chwili kto się rozkochał a kto pomylił. Edytowane 23 Lutego 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
Lach Pustelnik Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzecia opcja: Oboje mieli rację. Albo: Oboje jej nie mieli...:)
Gość umbra palona Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 @beta_b sprawdź sobie "nie obiecaj"....czy może "nie obiecuj"? Fajny wiersz:)
beta_b Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) @Lach Pustelnik tylko czy sens ma udowadnianie kto rację ma, kto nie ma jej wcale? lub czy oboje rację też mieli błądzili może i nie dojrzeli. @umbra palona masz rację, ale tu łapie się rym (pieca/obiecaj) to zostawiłam. @eM_Ka :) Dzięki wszystkim za chwilę z rymowanką, bb Edytowane 8 Lutego 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Fajny przekaz. Jedna uwaga - w pietrwszej zwrotce rym: razem - razem, mnie zgrzyta. Pozdrawiam i jadę na rower, bo na bazarku już byłem:). Edytowane 8 Lutego 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 @Marek.zak1 ja też jadę na rower, do lasu za czd :D i na grzańca. tu zabieg celowy: nie dane było coś stworzyć razem skończmy to razem pa, bb
jan_komułzykant Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) "razem" to słowa kluczowe na pewno je za'pamięta' Edytowane 8 Lutego 2020 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
fregamo Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 @beta_b nikt się nie myli a kobieta nigdy nie czeka... lecz za konstrukcję zobacz we mnie człowieka
Czarek Płatak Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 Nie jestem fanę rymów aabb, ale za treść nie jedno, a ze trzy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
beta_b Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najwyżej zbiera dane i wycenia aktywa ;) Kobiety też czekają i się mylą, ja np. błądzę. Z błędów powstają całe konstrukcje z ludźmi w środku. Ot, życie. Doceniam czerń niemiłości. Z rymów nie będę się tłumaczyć; nawet nie są szczególnie dobierane. Tak wyszło, zazwyczaj liczę sylaby i ścinam farfocle, ale tu formy nie kształtowałam. Ściskam, bb
Rekomendowane odpowiedzi