Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

ten fragment jest rozwinięty w kolejnych dwóch zwrotkach. Chodzi o to,  żeby się zatrzymać i skupić uwagę na bliskich nam osobach oraz dostrzec w tym wszystkim samych siebie. 

Wejrzymy już zmienione. Masz rację - konsekwencja popłaca. 

Bardzo dziękuję za komentarz i cieszę się, że się podoba. :)

pozdrawiam

Opublikowano

Misię, ale mam kilka uwag. Po pierwsze - nie dało się użyć mniejszej czcionki? :); po drugie nie w bez ruchu, ale w bezruchu, po trzecie - póki to?

Pozdrawiam. FK.

Opublikowano

@Waldemar_Talar_Talar

Dziękuję za wizytę Waldku. Cieszę się przemawia :) 

pozdrawiam 

@Franek K

Dziękuję za komentarz. Czcionka i w bezruchu poprawione. Nie ma to jak korekta z zewnątrz. :) 

fragment ze słowem póki ma oznaczać -dopóki to jest jeszcze przyszłość. Tzn do póki jest nią wyżej przedstawiony obraz. 

pozdrawiam 

@beta_b

Bardzo się cieszę Beti :) 

pozdrawiam Cię serdecznie 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @MIROSŁAW C.                                                Prezydent*             Elekt - pan Karol Nawrocki - dziękuje panu Robertowi Bąkiewiczowi - wypełnia ustawowo przypisane Straży Granicznej funkcje - nie daje sobie rady z nimi aktualny rząd.**   Źródło: Rzeczpospolita    *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian    **rząd, prześladując pana Roberta Bąkiewicza - robi mu darmową reklamę    Pułkownik: Łukasz Jasiński 
    • Końcówki brakuje po warmińsko, ogólnie ślicznie:)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dla świata to rybka, dla Ciebie wspomnienie. Poprawiłeś się odkąd ostatnio Twoje czytałem, tak trzymaj, oby tak dalej. Pozdrawiam!
    • W zawiłych bluszczach macie prawdę, w prostych kreskach tkwi pożądanie. Zapytaj pierwszą napotkaną osobę; co się stanie, gdy odpalisz kanały. Zakryte twarze nie są po to, by karcić promienie słońca. Ja nie żyję, aby być dla was czymś więcej, niż tym czym jestem teraz
    • @Naram-sin   A pan od czego zaczął? Mój pierwszy wiersz:   Gwiazdy   Gwiazdy przepiękne i żarem świecące! Układacie własnym - bezsennym ciałem   znaki przyszłości, obrazy błyszczące, lecz coś ważnego powiedzieć chciałem...   Gwiazdy przepiękne i żarem błyszczące! Wy nigdy słowami nic nie powiecie,   lecz zawsze dajecie słowa milczące, o mym istnieniu w ogóle nie wiecie...   Łukasz Jasiński (lipiec 1996)   A ostatni:   Jaga   I wtedy zszedł anioł: zagubiona dusza na ten padół ziemski, straciła   raz na zawsze: niebiańskie - o zapachu różanych fiołków pióropusze, czasami: przychodzą -   głębokie sny jak otwarte serce - to: krwawo krwawiące kolce - ludzi nie rozumiem już...   Łukasz Jasiński (marzec 2025)   Oczywiście, jestem samoukiem jak Mikołaj Rej, natomiast: pan - pisze bardzo podobnie jak pani Alicja Wysocka - nic oryginalnego i jest to typ komunikacji: uczeń-mistrz, dobrze mówię?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...